Jeannetten salaatti
Tämä on hyvä salaatti miltei kaikkien leikkeleiden seuraksi. Salaatille tekee vain hyvää, jos se saa olla ja maustua hetken ennen tarjoilua.
- Ruokavalio: Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
Neljälle
- 400 g vihreitä papuja
- 1 iso kukkakaali
- 1 rasia maustekrassia
- 3 rkl ruohosipulisilppua
- 3 rkl persiljasilppua
Kastike
- 3/4 dl oliiviöljyä
- 1/4 dl vettä
- 1/4 dl viinietikka
- suolaa ja mustapippuria
Valmistusohje
1. Ryöppää pavut pari minuuttia vähäsuolaisessa vedessä. Jäähdytä ne siivilässä kylmällä vedellä.
2. Jaa kukkakaali kukinnoiksi. Jos haluat, voit ryöpätä myös kukkakaalin samalla tavoin kuin pavut.
3. Sekoita kukkakaali ja vihreät pavut vihreiden yrttisilppujen kanssa kulhossa. Sekoita kastike ja kaada ainesten päälle.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku