Friteerattua sipulia ja kesäkurpitsaa
Friteeraus vaatii hieman näpertelyä. Pidä aina kattilaan sopivaa kantta lähettyvillä, jotta voit tukahduttaa liekit jos öljy sattuu syttymään. Pidä liesituuletin sammutettuna, vaikka sitä tuntuisikin tarvitsevan juuri nyt...
- Ruokavalio: Kasvisruoka
Ainekset
- Neljälle
Raaka-aineet
- 250 g kesäkurpitsaa, viipaleina
- 2 isoa keltasipulia, viipaleina
- rapsiöljyä friteeraukseen
Taikina
- 2 dl vehnäjauhoja
- 1 ½ dl maitoa
- 1 kananmuna
- suolaa
Valmistusohje
1. Suolaa kesäkurpitsaviipaleet, anna niiden vetäytyä 20 minuuttia ja pyyhi suola pois.
2. Vatkaa taikina. Kasta taikinaan sipulirenkaita ja hyvin valutettuja kesäkurpitsaviipaleita ja friteeraa muutama kerrallaan kuumassa rapsiöljyssä.
3. Valuta talouspaperilla. Syödään heti.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa