Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Friteerattua sipulia ja kesäkurpitsaa

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Friteeraus vaatii hieman näpertelyä. Pidä aina kattilaan sopivaa kantta lähettyvillä, jotta voit tukahduttaa liekit jos öljy sattuu syttymään. Pidä liesituuletin sammutettuna, vaikka sitä tuntuisikin tarvitsevan juuri nyt...

Ainekset

  • Neljälle

Raaka-aineet

  • 250 g kesäkurpitsaa, viipaleina
  • 2 isoa keltasipulia, viipaleina
  • rapsiöljyä friteeraukseen

Taikina

  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1 ½ dl maitoa
  • 1 kananmuna
  • suolaa

Valmistusohje

1. Suolaa kesäkurpitsaviipaleet, anna niiden vetäytyä 20 minuuttia ja pyyhi suola pois.

2. Vatkaa taikina. Kasta taikinaan sipulirenkaita ja hyvin valutettuja kesäkurpitsaviipaleita ja friteeraa muutama kerrallaan kuumassa rapsiöljyssä.

3. Valuta talouspaperilla. Syödään heti.

Tuoreimmat aiheesta

Kesäkurpitsa