Friteerattua sipulia ja kesäkurpitsaa

Friteeraus vaatii hieman näpertelyä. Pidä aina kattilaan sopivaa kantta lähettyvillä, jotta voit tukahduttaa liekit jos öljy sattuu syttymään. Pidä liesituuletin sammutettuna, vaikka sitä tuntuisikin tarvitsevan juuri nyt...

Ainekset

  • Neljälle

Raaka-aineet

  • 250 g kesäkurpitsaa, viipaleina
  • 2 isoa keltasipulia, viipaleina
  • rapsiöljyä friteeraukseen

Taikina

  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1 ½ dl maitoa
  • 1 kananmuna
  • suolaa

Valmistusohje

1. Suolaa kesäkurpitsaviipaleet, anna niiden vetäytyä 20 minuuttia ja pyyhi suola pois.

2. Vatkaa taikina. Kasta taikinaan sipulirenkaita ja hyvin valutettuja kesäkurpitsaviipaleita ja friteeraa muutama kerrallaan kuumassa rapsiöljyssä.

3. Valuta talouspaperilla. Syödään heti.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.