Paistetut silakat tillivoin kera
Silakkaruokien aatelia! Tässä ohjeessa silakkafileet täytetään ensin hienonnetuilla mausteyrteillä ja sitten paistetaan. Perunamuhennos on ehdoton lisuke, mukavan lisän tuo perinteinen näkkileipä.
- Ruokavalio: Kananmunaton
4 annosta
- 600 g silakkafileitä
- 3 tl suolaa
- 1 dl ruisjauhoja
- 3 dl hienonnettua tilliä, ruohosipulia ja persiljaa
- voita paistamiseen
Tillivoi
- 1 dl hienonnettua tilliä
- 4 rkl pehmeää voita
Perunamuhennos
- 8 kuorittua perunaa
- 2 dl lämmintä maitoa
- 2 rkl voita
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
- jauhettua muskottipähkinää maun mukaan
Valmistusohje
1. Tillivoi: Sekoita tilli ja voi. Nosta kylmään odottamaan tarjoilua.
2. Ripottele ruisjauhot ja suola voipaperille. Asettele puolet silakkafileistä nahka alaspäin. Ripottele mausteyrtit fileiden päälle. Nosta loput fileistä mausteyrttien päälle nahka ylöspäin. Pyöräytä fileet panerointijauhoissa. Paista fileitä voissa kohtuullisella lämmöllä molemmin puolin, kunnes fileet ovat kullanruskeita.
3. Perunamuhennos: Keitä perunat pehmeiksi. Soseuta tai survo ne. Lisää muhennokseen lämmin maito ja voi. Mausta suolalla ja vastajauhetulla valkopippurilla. Lisää tarvittaessa ripaus raastettua muskottipähkinää.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"