Omenasilakat perunamuusin kera
Omenaraasteella ja purjolla täytetyt silakkafileet ovat sekä hyvän makuisia että täynnä vitamiineja. Tuoreet silakat maistuvat parhailta, mutta voit käyttää myös pakastekalaa. Muista siinä tapauksessa ensin sulattaa kalat.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon
Neljälle
- 600 g perattuja silakkafileitä
- ½ purjo
- 1 omena
- 2 tl suolaa
- 1 dl ruisjauhoja
- voita paistamiseen
- 8 keskikokoista perunaa
- 2 dl kuumaa maitoa
- 1 rkl voita
- 1 tl suolaa
- 1 maustemitta jauhettua valkopippuria
Valmistusohje
1. Sekoita ruisjauhot ja suola. Ripottele seos voipaperille. Raasta omena karkeasti. Huuhdo, puhdista ja suikaloi purjo. Sekoita omena ja purjo.
2. Laita puolet silakkafileistä jauhoseokseen nahkapuoli alaspäin. Levitä täyte kaloille ja laita loput fileet päälle, nahkapuoli ylöspäin. Paina kiinni ja kääntele jauhoseoksessa.
3. Kuori perunat. Paloittele ne ja keitä pehmeiksi. Muussaa sähkövatkaimella, kaada mukaan lämmin maito vähän kerrallaan samalla hiljaa vatkaten. Lisää voi ja mausteet, vatkaa ilmavaksi muusiksi.
4. Paista silakat kullanruskeiksi voissa keskilämmöllä, yksi puoli kerrallaan. Tarjoile muusin kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa