Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Kesägratiini silakoista ja mätitahnasta

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Mätitahnasilakoista tulee mukava silakkalaatikko. Se voidaan tarjoilla kuumana suoraan uunista, tai valmistaa etukäteen jäähdyttää ja tarjoilla kylmänä.

Ainekset

  • Neljälle
  • 600 g silakkafileitä
  • 3 rkl mätitahnaa (ei savustettua)
  • 2 rkl hienonnettua ruohosipulia
  • 2 rkl hienonnettua tilliä
  • 2 rkl hienonnettua keltasipulia
  • 1 munankeltuainen
  • valkopippuria myllystä
  • 2 ½ dl kuohukermaa
  • ½ dl mätitahnaa
  • 2 maustemittaa suolaa
  • 2 rkl voita
  • 1 rkl korppujauhoja

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Levitä silakkafileet nahkapuoli alaspäin. Sekoita mätitahna, ruohosipuli, tilli, sipuli, munankeltuainen ja pippuri. Levitä seos silakoille ja kääri ne rullalle.

2. Voitele uuninkestävä vati puolella voista ja asettele silakkarullat tiiviisti vadille saumat alaspäin.

3. Sekoita kerma, mätitahna ja suola, kaada kääryleiden päälle. Ripottele päälle korppujauhot ja asettele päälle voinokareita. Paista uunissa 15-20 minuuttia.

Tuoreimmat aiheesta

Silakkalaatikko