Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Puolukkajäädyke rapealla kanelipohjalla

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Pehmeä jäädyke saa tässä seuraa rapeasta, kanelilta maistuvasta pohjasta.

12 palaan

  • 10 Digestive-keksiä
  • 1 tl jauhettua kanelia
  • 2 rkl voita
  • 3 munankeltuaista
  • 4 rkl tomusokeria
  • 2 ½ dl kuohukermaa
  • 2 dl pakastettuja puolukoita

Koristeluun

  • sitruunamelissaa

Valmistusohje

1. Murskaa keksit ja sekoita joukkoon kaneli. Sulata voi ja lisää murutaikinaan. Painele muruseos irtopohjavuoan pohjalle.

2. Vatkaa keltuaiset kovaksi tomusokerin kera. Vatkaa kerma kunnes se on hieman kovempaa kuin piimä koostumukseltaan. Sekoita 1 ½ dl puolukoita keltuaisvaahtoon, kääntele mukaan kerma.

3. Kaada taikina keksipohjalle ja pakasta 5-6 tuntia. Ota pakastimesta ja anna sulaa jääkaapissa n. 15 minuuttia ennen tarjoilua. Ripottele päälle loput puolukat, koristele sitruunamelissalla.

Tuoreimmat aiheesta

Jäädyke