Puolukkajäädyke rapealla kanelipohjalla
Pehmeä jäädyke saa tässä seuraa rapeasta, kanelilta maistuvasta pohjasta.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
12 palaan
- 10 Digestive-keksiä
- 1 tl jauhettua kanelia
- 2 rkl voita
- 3 munankeltuaista
- 4 rkl tomusokeria
- 2 ½ dl kuohukermaa
- 2 dl pakastettuja puolukoita
Koristeluun
- sitruunamelissaa
Valmistusohje
1. Murskaa keksit ja sekoita joukkoon kaneli. Sulata voi ja lisää murutaikinaan. Painele muruseos irtopohjavuoan pohjalle.
2. Vatkaa keltuaiset kovaksi tomusokerin kera. Vatkaa kerma kunnes se on hieman kovempaa kuin piimä koostumukseltaan. Sekoita 1 ½ dl puolukoita keltuaisvaahtoon, kääntele mukaan kerma.
3. Kaada taikina keksipohjalle ja pakasta 5-6 tuntia. Ota pakastimesta ja anna sulaa jääkaapissa n. 15 minuuttia ennen tarjoilua. Ripottele päälle loput puolukat, koristele sitruunamelissalla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Kurpitsapiirakka
-
Mokkapalamutakakku
-
Karjalanpaisti – paras perinteinen resepti