Helppo cashew-kanakastike
Julkaistu
Kanaa cashewpähkinäkastikkeessa on monelle tuttu ruoka aasialaisten ravintoloiden ruokalistoilta. Helppo ja maukas cashew-kanakastike valmistuu nopeasti kotikeittössä. Resepti on mukailtu The Kitchn-ruokasivustolta ja tällä reseptillä valmistuu kaksi annosta.
Kastike
- 4 rkl soijakastiketta
- 4 rkl hunajaa
- 4 tl oliiviöljyä
- 1/4 tl jauhettua inkivääriä
- 2 rkl vettä
Kana
- 2 broilerin rintafileetä kuutioituna
- ¼ tl suolaa
- ¼ tl mustapippuria
- 1 rkl oliiviöljyä
- 1 sipuli (tai kevätsipulia)
- ½ parsakaalin kukinnot (tai muita kasviksia, kuten paprikaa)
- 1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
- 1-1,5 dl cashewpähkinöitä
Lisäksi
- Riisiä
Valmistusohje
Cashew-kanakastike valmistuu näin:
- Sekoita kastikeainekset kulhossa.
- Valmista kana: Kuutioi rintafileet ja mausta suolalla ja pippurilla. Kuumenna öljy pannulla ja kypsennä kanat kypsäksi.
- Lisää pannulle hienonnettu sipuli, parsakaalin kukinnot ja hienonnettu valkosipuli. Kuullota välillä sekoittaen noin minuutin ajan.
- Lisää pannulle cashewpähknät ja kastike. Anna kiehahtaa ja vähennä sitten lieden lämpöä. Anna kastikkeen kiehua kokoon rauhassa muutamien minuuttien ajan.
- Syö cashew-kanakastike keitetyn riisin kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan
-
Hanna Sumarin jumalattaren ruusukaalit
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu – Sadun resepti on yksinkertaisesti paras
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Munakasrulla à la Hellapoliisi