Marinoitua pähkinätäytettyä broileria
Tämän pähkinöillä ja mausteilla täytetyn marinoidun broilerin ohje tulee Brasiliasta. Broileri paistetaan foliossa ja tarjoillaan riisin ja papujen kera.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
4 annosta
- 1½-2 kg broileri
- 2 3/4 dl kuivaa valkoviiniä
- 1 valkosipulinkynsi
- 4 rkl sitruunamehua
- 1 ½ tl suolaa
- 1 rkl silputtua ruohosipulia
- 1 rkl silputtua persiljaa
- kananmaksaa ja mahd. muita sisälmyksiä
- 1 rkl voita
- 1/4 tl pippuria
- 1/4 tl jauhettua muskottia
- 1½ dl maapähkinöitä
- 1 rkl vettä
- ½ tl suolaa
- 4 viipaletta pekonia
- 1 dl hienonnettua persiljaa
Lisäksi
- alumiinifoliota
Valmistusohje
1. Sekoita keskenään viini ja sitruunamehu. Purista joukkoon valkosipuli. Hienonna ruohosipuli ja persilja ja pane ne marinadiin. Pane broileri yhdessä marinadin kanssa tuplapaistopussiin tai kulhoon. Anna marinoitua hieman yli vuorokauden ajan jääkaapissa.
2. Lämmitä uuni 175 asteeseen. Ota broileri marinadista ja kuivaa. Rouhi maapähkinät ruokalusikalliseen vettä. Hienonna kananmaksa ja mahdolliset muut sisälmykset ja ruskista voissa. Lisää pippuri, muskottipähkinä, maapähkinämassa ja suola. Täytä broileri seoksella ja asettele pekoniviipaleet broilerin pinnalle. Kääri broileri alumiinifolioon ja pane se rintapuoli ylöspäin pienehköön vuokaan.
3. Paista uunin alatasolla noin 2 tunnin ajan. Avaa folio, nosta uunin lämpötilaa ja paista niin kauan, että broileri saa väriä. Aseta broileri persiljapedille ja kaada liemi päälle.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Anun lohipiirakka
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka