Broileripyörykät – Kari Aihisen helppo resepti

Broileripyörykät

Kari Aihinen kokkasi helppoja broileripyöryköitä Kaappaus keittiössä -ohjelman kuudennen kauden päätösjaksossa. Testaa resepti!

Ainekset

  • 400 gr broilerin jauhelihaa
  • ½ chili
  • Inkivääriä
  • 1 kananmuna
  • 1 dl kuohukermaa
  • Valkosipulia
  • Mustapippuria
  • Suolaa
  • Korianteria
  • Persiljaa
  • Voita paistamiseen

Valmistusohje

Broileripyörykät valmistuvat näin:

  1. Nosta broilerin jauheliha kulhoon. Kuori parin sentin mittainen pala inkivääriä ja hienonna se ja chili pieneksi. Mausta broilerimassa chilillä, inkiväärillä ja mustapippurilla. Nypi joukkoon korianteria ja riko kulhoon 1 kananmuna. Lisää suolaa. Kaada kulhoon noin desi kuohukermaa. Sekoita massa tasaiseksi käsillä ja laita valmis taikina lepäämään hetkeksi jääkaappiin.
  2. Kun broilerimassa on levännyt hetken jääkaapissa, Kastele kädet lämpimällä vedellä ja pyöritä massasta pyöryköitä. Nosta valmiit pyörykät leivinpaperille.
  3. Laita pannu kuumenemaan. Kun pannu on kuuma, lisää sille runsaasti voita. Nosta pyörykät pannulle ja heitä joukkoon murskattua valkosipulia ja persiljaa. Kun pullat alkavat kypsyä, käännä levyä pienemmälle. Kääntele pyöryköitä, kunnes ne näyttävät kauniin ruskeilta.
  4. Nauti broileripyörykät esimerkiksi nuudelisalaatin kanssa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!