Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Kananmaksa, sardellivoi ja punaviinikastike

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Jos haluat muunnella tätä ruokalajia, voit vaihtaa sardellivoin maustevoiksi, jossa on valkosipulia, juustoa tai sinappia. Keitetyt vihannekset sopivat oheen.

Neljälle

  • 450 g broilerinmaksoja
  • suolaa ja valkopippuria
  • 2 rkl vehnäjauhoa
  • 2 rkl voita

Sardellivoi

  • 225 g voita
  • 1 pieni purkki sardelleja (55 g)
  • 2 rkl persiljasilppua
  • 1 tl sitruunamehua

Punaviinikastike

  • 1 sipuli
  • 1 rkl voita
  • 1 ½ dl punaviiniä
  • 1 ½ dl kanalientä
  • 2 tl maissitärkkelystä + vesitilkka

Tarjoiluun

  • keitettyjä vihanneksia

Valmistusohje

1. Sardellivoi: Lämmitä voi huoneenlämpöiseksi. Valuta sardellit ja hienonna ne. Silppua persilja. Sekoita keskenään voi, sardellihake ja persiljasilppu ja purista joukkoon sitruunamehu. Laita viileään tarjoiluun asti.

2.Punaviinikastike: Kuori sipuli ja silppua hienoksi. Kuullota sipulisilppu voissa kattilan pohjalla. Lisää sekoittaen viini ja kanaliemi ja kuumenna kiehuvaksi. Keitä 5 minuuttia. Sekoita maissitärkkelys vesitilkkaan ja suurusta sillä kastike. Anna kastikkeen paksuuntua, ota liedeltä ja pane sivuun.

3. Puhdista broilerinmaksat, kuivaa ne ja mausta suolalla ja pippurilla. Sirottele niiden päälle vehnäjauhoa. Paista maksat voissa, alenna lämpöä ja hauduta vielä 8-10 minuuttia. Tarjoile heti keitettyjen vihannesten punaviinikastikkeen ja sardellivoin kanssa.

Tuoreimmat aiheesta

Broilerinmaksa