Kananmaksa, sardellivoi ja punaviinikastike
Jos haluat muunnella tätä ruokalajia, voit vaihtaa sardellivoin maustevoiksi, jossa on valkosipulia, juustoa tai sinappia. Keitetyt vihannekset sopivat oheen.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Neljälle
- 450 g broilerinmaksoja
- suolaa ja valkopippuria
- 2 rkl vehnäjauhoa
- 2 rkl voita
Sardellivoi
- 225 g voita
- 1 pieni purkki sardelleja (55 g)
- 2 rkl persiljasilppua
- 1 tl sitruunamehua
Punaviinikastike
- 1 sipuli
- 1 rkl voita
- 1 ½ dl punaviiniä
- 1 ½ dl kanalientä
- 2 tl maissitärkkelystä + vesitilkka
Tarjoiluun
- keitettyjä vihanneksia
Valmistusohje
1. Sardellivoi: Lämmitä voi huoneenlämpöiseksi. Valuta sardellit ja hienonna ne. Silppua persilja. Sekoita keskenään voi, sardellihake ja persiljasilppu ja purista joukkoon sitruunamehu. Laita viileään tarjoiluun asti.
2.Punaviinikastike: Kuori sipuli ja silppua hienoksi. Kuullota sipulisilppu voissa kattilan pohjalla. Lisää sekoittaen viini ja kanaliemi ja kuumenna kiehuvaksi. Keitä 5 minuuttia. Sekoita maissitärkkelys vesitilkkaan ja suurusta sillä kastike. Anna kastikkeen paksuuntua, ota liedeltä ja pane sivuun.
3. Puhdista broilerinmaksat, kuivaa ne ja mausta suolalla ja pippurilla. Sirottele niiden päälle vehnäjauhoa. Paista maksat voissa, alenna lämpöä ja hauduta vielä 8-10 minuuttia. Tarjoile heti keitettyjen vihannesten punaviinikastikkeen ja sardellivoin kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Piparijäätelö
-
Mokkapalamutakakku
-
Anun lohipiirakka
-
Kurpitsapiirakka
-
Karjalanpaisti – paras perinteinen resepti