Vispaa kulhossa jogurttiin tai vastaavaan soijavalmisteeseen ½ pussia pannukakkujauhoa (= 3 dl) ja anna taikinan turvota omenien viipaloinnin ajan.
Poista omenaporalla omenista siemenkodat. Leikkaa omenat sen jälkeen n. ½ cm paksuiksi tasaisiksi renkaiksi.
Kuumenna lettupannu, sivele koloihin voita ohuelti.
Dippaa omenarenkaat yksi kerrallaan kokonaan upoksiin taikinaan ja aseta sen jälkeen paksulti taikinaiset renkaat lettupannulle paistumaan niin, että pannun kolot ovat täynnä. Paista renkaat miedolla lämmöllä molemmin puolin.
Helpommalla pääset, kun laitat taikinassa dipatut omenarenkaat voidellun muffinipellin koloihin. Paista renkaat 225-asteisen uunin keskitasolla 15–20 min kauniin värisiksi.
Nauti kuumina lakritsikastikkeen ja vaniljarahkan kanssa.
Vinkki: Voit kokeilla taikinaan erilaisia jogurtteja, mutta huomioi, että ainesuhde on tässä reseptissä suunniteltu paksurakenteiselle jogurtille.
Resepti: Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy
![Makuja-sivujen kansikuva](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fapi.mtvuutiset.fi%2Fgraphql%2Fcaas%2Fv1%2Fmedia%2F9031112%2Fdata%2Fb2d83748c5617c43771e0bfb90a53e06%2Fmakuja-theme-heading-picture.jpg&w=1600&q=75)
Makuja
Pannaritaikinaan dipatut omenarenkaat
![Pannaritaikinaan dipatut omenarenkaat](https://api.mtvuutiset.fi/graphql/caas/v1/media/6122030/data/6e2a25a6fb025657a187da22b48d2603/landscape16_9/1600/pannaritaikinaan-dipatut-omenarenkaat.jpg)
Julkaistu 17.10.2016 12:50
Kotitalousopettaja Arja Elina Laine kertoo Huomenta Suomessa vinkkinsä siihen, kuinka omenat voi näppärästi hyödyntää leivonnassa.
Ainekset
- n. 30 kpl
Dippaustaikina
- 5 dl paksua jogurttia, esim. sitruuna tai Alpro Lime&Sitruuna
- ½ ps Myllyn Paras Pannukakkujauhoa (150 g)
- 1 tl vaniljasokeria
- 1 tl kardemummaa
- 6-8 omenaa
Paistamiseen
- 50 g voita
Lisäksi
- lakritsikastiketta
- vaniljarahkaa
Valmistusohje
Lisää aiheesta:
Pannaritaikinaan dipatut omenarenkaatTippaleivätPannukakkuMustikkapullatAnnospannarit kaurapuurosta kookos-hedelmätwistilläSatokauden rommirusinapiirakka