Pannukakku
Tähän pannukakkuun on lisätty kauraleseitä, jolloin jälkiruoan kuitupitoisuus kasvaa lähes huomaamatta. Vaihtelua pannukakkuun saat täyttämällä sen omenilla.
Ainekset
- Uunipellillinen
Ainekset
- 8 dl (rasvatonta) maitoa
- 2 dl kauraleseitä
- 4 dl erikoisvehnäjauhoja
- 3 munaa
- 2-3 rkl sokeria
- 1 tl kardemummaa
- 1 tl suolaa
- (½ dl margariini- tai voisulaa)
Päälle omenapannariin
- 3–6 hapokasta omenaa (koosta riippuen)
- kanelia
- (fariini)sokeria
Valmistusohje
Laita uuni lämpenemään. Sekoita pannaritaikinan ainekset keskenään. Mikäli haluat laktoositonta, valmista taikina laktoosittomaan maitojuomaan. Anna taikinan turvota kunnes uuni on lämmin.
Kaada taikina voidellulle leivinpaperille uunipellille. Mikäli valmistat omenapannaria, levitä taikinan päälle hyvin ohuita omenaviipaleita yhteen kerrokseen. Ripottele pinnalle kanelia ja sokeria. Paista 200 asteisen uunin keskitasolla tai toiseksi alimmalla tasolla 25-30 min vaalean ruskeaksi. Varo paistamasta liikaa.
Tarjoile sellaisenaan tai marjasurvoksen / hillon kanssa.
Resepti: Arja Savela
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Kurpitsapiirakka
-
Karjalanpaisti – paras perinteinen resepti