Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Pannupihvi ja sipuliliemi

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Pannupihvi on kotiruokien klassikko. Perinteisesti se tarjoillaan sipuliliemen ja keitettyjen perunoiden kanssa, myös puolukkahillo sopii lautaselle.

Neljälle

  • 500 g naudanjauhelihaa
  • 300 g sianjauhelihaa
  • 2 keltasipulia
  • 2 rkl vettä
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • voita paistamiseen
  • 2 dl lihalientä

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kuori sipuli ja raasta se hienoksi, lisää jauhelihaan. Työstä jauheliha, vesi, suola ja pippuri notkeaksi. Huuhdo kädet kylmässä vedessä ja muotoile lihataikinasta 12 pientä pihviä.

2. Ruskista 1 rkl voita keskilämmöllä pannussa ja paista pihvejä nopeasti 1 minuutti molemmin puolin. Laita pihvit uuninkestävään vuokaan ja vuoka uuniin 15 minuutiksi.

3. Suikaloi sipuli ja paista se kullankeltaiseksi voissa keskilämmöllä, n. 10 minuuttia. Kaada päälle liemi, kuumenna kiehuvaksi ja hauduta muutama minuutti kannen alla. Tarjoile pannupihvien kera.

Tuoreimmat aiheesta

Pannupihvi