Pannupihvi ja sipuliliemi
Pannupihvi on kotiruokien klassikko. Perinteisesti se tarjoillaan sipuliliemen ja keitettyjen perunoiden kanssa, myös puolukkahillo sopii lautaselle.
Neljälle
- 500 g naudanjauhelihaa
- 300 g sianjauhelihaa
- 2 keltasipulia
- 2 rkl vettä
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
- voita paistamiseen
- 2 dl lihalientä
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kuori sipuli ja raasta se hienoksi, lisää jauhelihaan. Työstä jauheliha, vesi, suola ja pippuri notkeaksi. Huuhdo kädet kylmässä vedessä ja muotoile lihataikinasta 12 pientä pihviä.
2. Ruskista 1 rkl voita keskilämmöllä pannussa ja paista pihvejä nopeasti 1 minuutti molemmin puolin. Laita pihvit uuninkestävään vuokaan ja vuoka uuniin 15 minuutiksi.
3. Suikaloi sipuli ja paista se kullankeltaiseksi voissa keskilämmöllä, n. 10 minuuttia. Kaada päälle liemi, kuumenna kiehuvaksi ja hauduta muutama minuutti kannen alla. Tarjoile pannupihvien kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku