Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Talon lihapullat

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Vanha hyvä konsti tehdä makoisia lihapullia on sekoittaa jauhelihaa hienoksi raastettua porkkanaa. Se tekee pyöryköistä meheviä ja hippusen makeita.

Neljälle

  • 500 g sikanautajauhelihaa
  • 1 muna
  • 3 rkl korppujauhoa
  • ½ dl kermaa
  • 1 sipuli
  • suolaa ja pippuria
  • 2 pientää porkkanaa
  • 2 tl tomaattipyreetä
  • 1 tl kuivattua timjamia
  • voita paistamiseen

Valmistusohje

1. Pane korppujauho turpoamaan kermaan hetkeksi. Sekoita jauheliha ja muna. Raasta sipuli ja porkkanat hienoksi ja sekoita raasteet, korppujauhot ja mausteet jauhelihaan.

2. Kuumenna uuni 100 asteeseen. Pyörittele pieniä lihapullia ja laita ne leivinpaperille. Paista lihapullat erissä hiljalleen voissa keskilämpöisellä pannulla. Ravistele pannua silloin tällöin, jotta lihapullat pysyvät pyöreinä.

3. Pidä valmistuvat lihapullat lämpiminä uunissa folion alla. Tarjoile mieluusti perunamuusin tai -paistoksen kanssa.

Tuoreimmat aiheesta

Lihapullat