Pitkäpapuja seesamilla ja valkosipulilla
Pitkäpapu on alunperin kotoisin Kaakkois-Aasiasta. Aasiassa pavut paloitellaan pienemmiksi ja käytetään wokkiruoissa. Maku on pähkinäinen ja pavut täysin säikeettömiä.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka
Neljälle
- 300 g pitkäpapuja
- 1 l vettä
- 1 tl suolaa
- 1 rkl voita
- 2 valkosipulinkynttä
- 2 tl seesaminsiemeniä
Valmistusohje
1. Poista pavuista kannat. Kuumenna vettä ja suolaa kiehuvaksi, lisää pavut. Kuumenna jälleen kiehuvaksi ja keitä papuja kunnes ne ovat juuri pehmentyneet, n. 10-12 minuuttia.
2. Kuori ja viipaloi valkosipuli ohuesti, paahda viipaleet kuumassa pannussa. Valuta pavut lävikössä.
3. Laita pavut takaisin tyhjään kattilaan ja sekoita mukaan voi ja valkosipuli. Tarjoile lämpimältä vadilta. Ripottele päälle seesaminsiemeniä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa