Pitkäpapuja seesamilla ja valkosipulilla

Pitkäpapu on alunperin kotoisin Kaakkois-Aasiasta. Aasiassa pavut paloitellaan pienemmiksi ja käytetään wokkiruoissa. Maku on pähkinäinen ja pavut täysin säikeettömiä.

Neljälle

  • 300 g pitkäpapuja
  • 1 l vettä
  • 1 tl suolaa
  • 1 rkl voita
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 tl seesaminsiemeniä

Valmistusohje

1. Poista pavuista kannat. Kuumenna vettä ja suolaa kiehuvaksi, lisää pavut. Kuumenna jälleen kiehuvaksi ja keitä papuja kunnes ne ovat juuri pehmentyneet, n. 10-12 minuuttia.

2. Kuori ja viipaloi valkosipuli ohuesti, paahda viipaleet kuumassa pannussa. Valuta pavut lävikössä.

3. Laita pavut takaisin tyhjään kattilaan ja sekoita mukaan voi ja valkosipuli. Tarjoile lämpimältä vadilta. Ripottele päälle seesaminsiemeniä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!