Pitkäpapuja seesamilla ja valkosipulilla
Pitkäpapu on alunperin kotoisin Kaakkois-Aasiasta. Aasiassa pavut paloitellaan pienemmiksi ja käytetään wokkiruoissa. Maku on pähkinäinen ja pavut täysin säikeettömiä.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka
Neljälle
- 300 g pitkäpapuja
- 1 l vettä
- 1 tl suolaa
- 1 rkl voita
- 2 valkosipulinkynttä
- 2 tl seesaminsiemeniä
Valmistusohje
1. Poista pavuista kannat. Kuumenna vettä ja suolaa kiehuvaksi, lisää pavut. Kuumenna jälleen kiehuvaksi ja keitä papuja kunnes ne ovat juuri pehmentyneet, n. 10-12 minuuttia.
2. Kuori ja viipaloi valkosipuli ohuesti, paahda viipaleet kuumassa pannussa. Valuta pavut lävikössä.
3. Laita pavut takaisin tyhjään kattilaan ja sekoita mukaan voi ja valkosipuli. Tarjoile lämpimältä vadilta. Ripottele päälle seesaminsiemeniä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kurpitsa-uunifetapasta
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Kurpitsapiirakka
-
Vappu Pimiän minestronekeitto
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Karjalanpaisti – paras perinteinen resepti