Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Pitkäpapuja seesamilla ja valkosipulilla

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Pitkäpapu on alunperin kotoisin Kaakkois-Aasiasta. Aasiassa pavut paloitellaan pienemmiksi ja käytetään wokkiruoissa. Maku on pähkinäinen ja pavut täysin säikeettömiä.

Neljälle

  • 300 g pitkäpapuja
  • 1 l vettä
  • 1 tl suolaa
  • 1 rkl voita
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 tl seesaminsiemeniä

Valmistusohje

1. Poista pavuista kannat. Kuumenna vettä ja suolaa kiehuvaksi, lisää pavut. Kuumenna jälleen kiehuvaksi ja keitä papuja kunnes ne ovat juuri pehmentyneet, n. 10-12 minuuttia.

2. Kuori ja viipaloi valkosipuli ohuesti, paahda viipaleet kuumassa pannussa. Valuta pavut lävikössä.

3. Laita pavut takaisin tyhjään kattilaan ja sekoita mukaan voi ja valkosipuli. Tarjoile lämpimältä vadilta. Ripottele päälle seesaminsiemeniä.

Tuoreimmat aiheesta

Pavut