Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Marinoidut vihreät pavut

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Sekä tuoreet että pakastetut pavut sopivat marinoitaviksi. Niitä kannattaa marinoida vähintään 2 vuorokautta, jotta mausteet tarttuvat kunnolla. Tarjoa punaisen tai vaalean lihan lisukkeena. Marinoidut pavut sopivat myös noutopöytään.

4 annosta

  • 500 g vihreitä papuja
  • 2 tl suolaa
  • ½-1 punainen chilipalko
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 dl ruokaöljyä
  • 2 tl currya
  • 1 tl kurkumaa
  • ½ tl sarviapilansiemeniä jauhettuna

Valmistusohje

1. Keitä papuja 3 minuuttia. Kaada keitinvesi pois ja huuhtele papuja kylmällä vedellä. Kaada pavut takaisin kattilaan. Ripottele papujen päälle suolaa, sulje kansi ja jätä ne huoneen lämpöön 2 tunniksi. Halkaise chilipalko pitkittäin, poista siemenet ja hienonna chili. Kuori ja puserra valkosipulinkynsi.

2. Pane chili, valkosipuli, curry ja kurkuma sekä jauhetut sarviapilan siemenet pieneen kattilaan. Kaada mausteiden päälle öljy, kuumenna ja jätä marinadi hautumaan miedolle lämmölle 3-4 minuutiksi.

3. Siirrä pavut purkkiin ja kaada päälle marinadi. Jäähdytä papuja huoneenlämmössä tunnin ajan. Siirrä purkki sitten jääkaappiin ja jatka marinoimista 2 vuorokautta.

Tuoreimmat aiheesta

Marinoidut kasvikset