Punajuurikeitto valmistuu näin:
- Paahda pestyt punajuuret suolapedillä 200-asteisessa uunissa 40-60 minuuttia, kunnes ne ovat täysin kypsiä.
- Jätä kypsät punajuuret huoneenlämpöön ja anna jäähtyä. Kuori ja pilko.
- Kuori ja pilko sipuli ja valkosipuli, kuullota kattilassa öljyn kanssa kunnes ne ovat täysin pehmeitä.
- Lisää pilkotut punajuuret, maito ja kerma kattilaan.
- Laita yrtit ja savukylki maustepussiin ja lisää keittopohjaan.
- Keitä miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia. Poista maustepussi.
- Soseuta keitto, kunnes siinä on silkkinen suutuntuma ja mausta lopuksi suolalla, sitruunamehulla ja voilla
- Tarjoile keitto paahdettujen pinjansiementen, oliiviöljyn ja vuohenjuuston kanssa.