Punajuurikeitto Pekka Terävän tapaan

shutterstock_765652831
Shutterstock

Keittiömestari Pekka Terävä vinkkasi MTV:n Viiden jälkeen -ohjelmassa, miten tehdään maukasta punajuurikeittoa. Kokeile kotona!

Ainekset

  • 1 kg punajuuria pestynä
  • 2 kpl shalottisipulia
  • 2 kynttä valkosipulia
  • 100 g savukylkeä
  • 2 oksaa rosmariinia
  • 5 oksaa timjamia
  • 2 oksaa salviaa
  • 6 dl maitoa
  • 4 dl kuohukermaa
  • 50 g voita
  • Tarjoiluun
  • Paahdettuja pinjansiemeniä
  • Oliiviöljyä
  • Vuohenjuustoa

Valmistusohje

Punajuurikeitto valmistuu näin:

  1. Paahda pestyt punajuuret suolapedillä 200-asteisessa uunissa 40-60 minuuttia, kunnes ne ovat täysin kypsiä.
  2. Jätä kypsät punajuuret huoneenlämpöön ja anna jäähtyä. Kuori ja pilko.
  3. Kuori ja pilko sipuli ja valkosipuli, kuullota kattilassa öljyn kanssa kunnes ne ovat täysin pehmeitä.
  4. Lisää pilkotut punajuuret, maito ja kerma kattilaan.
  5. Laita yrtit ja savukylki maustepussiin ja lisää keittopohjaan.
  6. Keitä miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia. Poista maustepussi.
  7. Soseuta keitto, kunnes siinä on silkkinen suutuntuma ja mausta lopuksi suolalla, sitruunamehulla ja voilla
  8. Tarjoile keitto paahdettujen pinjansiementen, oliiviöljyn ja vuohenjuuston kanssa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.