Kaali- ja makkarapata
Lanttu ja keräkaali ovat parhaimmillaan loppukesästä ja koko syksyn. Näistä aineksista saa loihdittua maukasta pataruokaa, etenkin, jos mukaan lisää vielä mausteista makkaraa.
Neljälle
- ½ lanttua
- ½ keräkaalia
- 4 mausteista makkaraa
- 3 dl pitkäjyväistä riisiä
- 6 dl vihanneslientä
- öljyä paistamiseen
- 2 rkl tomaattipyreetä
- suolaa ja mustapippuria
Valmistusohje
1. Kuori ja paloittele lanttu isohkoiksi paloiksi. Suikaloi kaali. Kuullota riisi öljyssä, lisää lihaliemi sekä tomaattipyree. Laita pataan lanttupalat ja kaalisuikaleet, mausta suolalla ja pippurilla. Keitä hiljalleen, kunnes riisi on kypsää ja lanttu pehmeää.
2. Paista makkarat ja lisää ne pataan. Kiehauta ja nosta tarjolle.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Marry Me -kana – paras broilerikastike puolessa tunnissa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"