Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Kaali- ja makkarapata

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Lanttu ja keräkaali ovat parhaimmillaan loppukesästä ja koko syksyn. Näistä aineksista saa loihdittua maukasta pataruokaa, etenkin, jos mukaan lisää vielä mausteista makkaraa.

Neljälle

  • ½ lanttua
  • ½ keräkaalia
  • 4 mausteista makkaraa
  • 3 dl pitkäjyväistä riisiä
  • 6 dl vihanneslientä
  • öljyä paistamiseen
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • suolaa ja mustapippuria

Valmistusohje

1. Kuori ja paloittele lanttu isohkoiksi paloiksi. Suikaloi kaali. Kuullota riisi öljyssä, lisää lihaliemi sekä tomaattipyree. Laita pataan lanttupalat ja kaalisuikaleet, mausta suolalla ja pippurilla. Keitä hiljalleen, kunnes riisi on kypsää ja lanttu pehmeää.

2. Paista makkarat ja lisää ne pataan. Kiehauta ja nosta tarjolle.

Tuoreimmat aiheesta

Makkarapata