Pienet joulutortut
Ohjeesta tulee 18 pientä torttua. Energiapitoisuus: 86 kcal/annos. Resepti on Keventäjät-palvelun laajasta valikoimasta. Lisää maistuvia ja kevyitä reseptejä sekä tietoa painonhallinnasta löydät osoitteesta keventajat.fi.
Ainekset
- 250 g voitaikinaa, esikaulittu ja laskostettu
- 100 g luumumarmeladia
- 1 tl tomusokeria
Valmistusohje
Anna taikinan sulaa pakkkauksen ohjeen mukaan.
Jaa se kahtia tai tee kerralla torttuja koko taikinasta. Kauli puolikas taikina 36x18 cm:n kokoiseksi suorakulmion muotoiseksi levyksi. Käytä kaulimisessa hivenen jauhoja.
Jaa taikina pitkittäin kuuteen ja poikittain kolmeen osaan, niin saat 18 kpl pieniä torttupohjia.
Leikkaa villot joka kulmaan (2-3 mm kulmista poispäin, silloin tähtien kärjistä ei tule teräviä, eivätkä ne pala niin helposti). Käännä joka toinen sakara keskelle ja paina kevyesti. Lisää päälle vajaa teelusikallinen luumumarmeladia.
Nosta tortut leivinpaperin päälle uunipellille ja mielellään edelleen kylmään noin puoleksi tunniksi levähtämään.
Paista tortut 225 asteessa 12-13 minuuttia uunin toiseksi alimmalla tasolla. Ripsauta halutessasi kypsien torttujen pinnalle vähän tomusokeria.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Anun lohipiirakka
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka