Pariloitua naudanmaksaa ja vadelma-viinietikkakastiketta
Yleellisen annoksen kruunaa vadelma-viinietikkakastike. Tarjoile hyvässä seurassa!
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
Ainekset
- 600 g vasikanmaksaa
- 2 dl balsamico-viinietikkaa
- 150 g voita
- 2 - 3 dl tuoreita tai pakastettuja vadelmia
- mustapippuria myllystä
- suolaa myllystä
Bataattisose
- n. 8 bataattia (joko vaaleaa tai punaista)
- 100 g voita
- suolaa
- valkopippuria
Valmistusohje
Poista maksasta kalvot ja verisuonet. Mausta suolalla, pippurilla ja sivele pintaan oliiviöljyä. Paista maksa haluamamaasi kypsyyteen, älä kuitenkaan läpikypsäksi. Lisää balsamico ja voi kattilaan. Anna kiehua miedolla liedellä pikkuhiljaa hymyillen 15-20 minuuttia, kunnes kastike muuttuu sakeammaksi. Poista kattila liedeltä, lisää vadelmat. Mausta pippurilla ja tarkista suola.
Tarjoile maksa esimerkiksi bataattisoseen tai perunamuhennoksen kanssa.
Kääri bataatit yksitellen folioon ja paista 200-asteisessa uunissa kypsiksi. Ota bataatit pois foliosta ja halkaise. Kaavi lusikalla bataatin liha ja sekoita voin kanssa tasaiseksi. Mausta kevyesti valkopippurilla ja suolalla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku