Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Liekitetyt maksapihvit, haudutettua sipulia sekä puolukka-kardemummasurvosta

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Liekitetyt maksapihvit sopivat juhlavampaankin tilaisuuteen. Valmista lisukkeeksi haudutettua sipulia sekä puolukka-kardemummasurvosta.

Ainekset

  • 600 g vasikan /naudan maksaa
  • 50 g voisulaa
  • 1 dl konjakkia
  • suolaa
  • pippuria

Valmistusohje

Puhdista maksa kalvoista ja halutessa liota sitä maidossa muutama tunti kitkeryyden poistamiseksi.

Kuivaa maksa viipaleet ja mausta suolalla sekä pippurilla. Kuumenna pannu melko kuumaksi, lisää voisulaa ja paista molemmille puolille kaunis ruskea pinta. Kaada lopuksi konjakkia ja sytytä neste tuleen. Anna liekkien laskeutua ja tarjoile mehukkaat pihvit lisäkkeiden kanssa.

Tuoreimmat aiheesta

Maksaa