Liekitetyt maksapihvit, haudutettua sipulia sekä puolukka-kardemummasurvosta
Julkaistu
Liekitetyt maksapihvit sopivat juhlavampaankin tilaisuuteen. Valmista lisukkeeksi haudutettua sipulia sekä puolukka-kardemummasurvosta.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
Ainekset
- 600 g vasikan /naudan maksaa
- 50 g voisulaa
- 1 dl konjakkia
- suolaa
- pippuria
Valmistusohje
Puhdista maksa kalvoista ja halutessa liota sitä maidossa muutama tunti kitkeryyden poistamiseksi.
Kuivaa maksa viipaleet ja mausta suolalla sekä pippurilla. Kuumenna pannu melko kuumaksi, lisää voisulaa ja paista molemmille puolille kaunis ruskea pinta. Kaada lopuksi konjakkia ja sytytä neste tuleen. Anna liekkien laskeutua ja tarjoile mehukkaat pihvit lisäkkeiden kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka