Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Kaurispaisti punaviinikastikkeella

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Hieno sunnuntaipäivällinen. Kata pöytä hienolla liinalla ja sytytä kynttilät.

Kahdeksalle-kymmenelle

  • noin 2 kg luutonta kaurispaistia
  • suolaa ja pippuria
  • 140 g pekonia
  • 6-8 murskattua katajanmarjaa

Kastike

  • 1 dl punaviiniä
  • 2 dl kuohukermaa
  • arrowjuurta
  • 2 rkl viinimarjahyytelöä

Tarjoiluun

  • hyytelöllä täytettyjä päärynänpuolikkaita

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Mausta liha joka puolelta suolalla ja pippurilla ja hiero siihen katajanmarjat. Laita paisti uunivuokaan ja peitä pekoniviipaleilla. Pistä lihaan paistolämpömittari.

2. Paista uunin keskitasolla kunnes sisälämpötila on 70-75 astetta. Nosta liha vuoasta, vatkaa vuoka viinillä ja siivilöi se kastikekattilaan. Lisää kerma. Keitä n. 20 minuuttia.

3. Suurusta kastike arrowjuurella, jonka olet sekoittanut tilkkaan vettä. Mausta mausteilla ja hyytelöllä. Tarjoile lisukkeiden kera.

Tuoreimmat aiheesta

Riistapaisti