Kaurispaisti punaviinikastikkeella

Hieno sunnuntaipäivällinen. Kata pöytä hienolla liinalla ja sytytä kynttilät.

Kahdeksalle-kymmenelle

  • noin 2 kg luutonta kaurispaistia
  • suolaa ja pippuria
  • 140 g pekonia
  • 6-8 murskattua katajanmarjaa

Kastike

  • 1 dl punaviiniä
  • 2 dl kuohukermaa
  • arrowjuurta
  • 2 rkl viinimarjahyytelöä

Tarjoiluun

  • hyytelöllä täytettyjä päärynänpuolikkaita

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Mausta liha joka puolelta suolalla ja pippurilla ja hiero siihen katajanmarjat. Laita paisti uunivuokaan ja peitä pekoniviipaleilla. Pistä lihaan paistolämpömittari.

2. Paista uunin keskitasolla kunnes sisälämpötila on 70-75 astetta. Nosta liha vuoasta, vatkaa vuoka viinillä ja siivilöi se kastikekattilaan. Lisää kerma. Keitä n. 20 minuuttia.

3. Suurusta kastike arrowjuurella, jonka olet sekoittanut tilkkaan vettä. Mausta mausteilla ja hyytelöllä. Tarjoile lisukkeiden kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.