Paistettua ankanrintaa siiderikastikkeella

Panosta mahtavaan illalliseen uudenvuodenaattona tarjoamalla herkullista ankanrintaa. Voit valmistaa reseptillä myös kanafileitä.

Neljälle

  • 4 ankanrintaa
  • timjamia
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • voita paistamiseen
  • 200 g sokeriherneitä
  • 1 porkkana

Siiderikastike

  • 2 rkl voita
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 1 ½ dl omenasiideriä
  • 3 ½ dl vasikanlientä
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 125 asteeseen. Mausta ankanrinnat timjamilla, suolalla ja pippurilla, ruskista ne joka puolelta voissa ja jälkipaista uunissa 15 minuuttia. Sisälämpötilan tulee olla 67 astetta.

2. Kuori ja viipaloi porkkanat lanteiksi. Keitä ne ja huuhdo kylmässä vedessä. Paloittele sokeriherneenpalot ja kääntele herneenpalat sekä porkkanat voisulassa.

3. Siiderikastike: Sulata voi kattilassa, ota kattila liedeltä ja lisää jauhot, sekoita kunnolla. Laita kattila takaisin levylle, lisää vasikanliemi ja siideri samalla sekoittaen, mausta suolalla ja pippurilla. Keitä kastike kokoon halutun paksuiseksi.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!