Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Kuorrutettu broileri ja punajuuripaistos

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Makuja-kokki Henri Alén loihtii viikonlopuksi maukkaan annoksen broilerin ystäville. Juustoinen herkku toimii loistavasti kevyen ja pirtsakan punajuuripaistoksen kanssa.

Ainekset

  • 4 broilerin rintaleikettä
  • 1 paketti perinteistä kotijuustoa
  • 2 rkl valmista punaista pestoa
  • 400 g kuorittua punajuurta
  • 1 sipuli
  • 2 tl kaprista
  • 5 lehteä salviaa
  • rypsiöljyä paistamiseen
  • 1 rkl voita
  • 1 sitruuna
  • suolaa
  • mustapippuria

Valmistusohje

Paista broileriin kaunis väri kuumalla pannulla. Aseta palat uunivuokaan ja mausta suolalla ja pippurilla. Leikkaa kotijuusto viipaleiksi ja aseta viipaleet broilerin päälle.

Sivele juuston pintaan vielä punaista pestokastiketta. Paista 190-asteisessa uunissa kymmenisen minuuttia.

Kuori ja keitä punajuuret kypsiksi. Sen jälkeen kuutioi ne. Kuori sipuli ja hienonna se. Lämmitä voi pannussa kuumaksi ja lisää mukaan sipuli ja punajuuret.

Paista kovalla lämmöllä muutama minuutti. Vähennä lämpöä ja lisää mukaan kaprikset ja hienonnettu salvia. Mausta lopuksi tilkalla sitruunanmehua sekä suolalla ja pippurilla.

Tuoreimmat aiheesta

Broileri