Kuorrutettu broileri ja punajuuripaistos
Makuja-kokki Henri Alén loihtii viikonlopuksi maukkaan annoksen broilerin ystäville. Juustoinen herkku toimii loistavasti kevyen ja pirtsakan punajuuripaistoksen kanssa.
- Ruokavalio: Gluteeniton
Ainekset
- 4 broilerin rintaleikettä
- 1 paketti perinteistä kotijuustoa
- 2 rkl valmista punaista pestoa
- 400 g kuorittua punajuurta
- 1 sipuli
- 2 tl kaprista
- 5 lehteä salviaa
- rypsiöljyä paistamiseen
- 1 rkl voita
- 1 sitruuna
- suolaa
- mustapippuria
Valmistusohje
Paista broileriin kaunis väri kuumalla pannulla. Aseta palat uunivuokaan ja mausta suolalla ja pippurilla. Leikkaa kotijuusto viipaleiksi ja aseta viipaleet broilerin päälle.
Sivele juuston pintaan vielä punaista pestokastiketta. Paista 190-asteisessa uunissa kymmenisen minuuttia.
Kuori ja keitä punajuuret kypsiksi. Sen jälkeen kuutioi ne. Kuori sipuli ja hienonna se. Lämmitä voi pannussa kuumaksi ja lisää mukaan sipuli ja punajuuret.
Paista kovalla lämmöllä muutama minuutti. Vähennä lämpöä ja lisää mukaan kaprikset ja hienonnettu salvia. Mausta lopuksi tilkalla sitruunanmehua sekä suolalla ja pippurilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka