Vanhanajan makkarakakku
Makkarakakku on saanut nimensä siitä, että se sisältää samat ainekset, joilla suolet täytetään makkaroiksi. Jos käytät sianmaksaa, saat sen maun miedommaksi liottamalla sitä yön yli maidossa.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Kahdeksalle
- 400 g vasikan-, naudan- tai sianmaksaa
- 75 g tuoretta siansivua
- 1 dl ohraryynejä
- 2 dl vettä
- 4 dl maitoa
- 1 sipuli
- 2 rkl rusinoita
- 2 rkl siirappia
- suolaa ja valkopippuria
- 1 maustemitta timjamia
- 1 maustemitta meiramia
- 2 munaa
- voita vuokaan
Tarjoiluun
- puolukkahilloa
- voisulaa
Valmistusohje
1. Keitä ohraryynit vedessä noin 15 minuuttia, lisää sitten maito ja keitä vielä 30 minuuttia. Kuumenna uuni 225 asteeseen.
2. Kuori ja silppua sipuli, paista silppu kullankeltaiseksi voissa. Leikkaa maksa ja siansivu paloiksi ja jauha ne jauhelihaksi. Lisää murekkeeseen sipulisilppu, suola ja pippuri. Sekoita joukkoon muna, ohraryynipuuro, rusinat, siirappi, timjami ja meirami. Sekoita huolellisesti ja ohenna hieman maidolla, jos on tarvis. Paista koenokare pannulla, maista ja mausta lisää tarvittaessa.
3. Kaada massa voideltuun vuokaan. Paista uunissa 30-40 minuuttia. Tarjoile voisulan ja puolukoiden kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku