Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Maksapihvit omenan ja sipulin kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Lihakaupoissa myynnissä oleva maksa on yleensä nuorta nautaa. Sen voi viipaloida ja paistaa nopeasti pihveiksi, jotka ovat mureita ja hienoja. Hyviä lisukkeita ovat paistetut omena ja sipuli sekä perunasose.

Neljälle

  • 600 g nuoren naudan maksaa
  • 2 dl ruisjauhoa
  • suolaa ja valkopippuria
  • voita paistamiseen
  • 4 omenaa
  • 1 iso sipuli

Tarjoiluun

  • 4 annosta perunamuusia

Valmistusohje

1. Kuori ja viipaloi sipuli. Kuori ja lohko omenat. Huuhdo maksa, kuivaa se hyvin ja leikkaa sentin paksuisiksi viipaleiksi. Sekoita keskenään ruisjauho, suola sekö pippuri ja leivitä maksaviipaleet seoksessa.

2. Paista sipulirenkaat pehmeiksi voissa. Laita omenalohkot mukaan paistumaan paistamisen viime minuuteiksi.

3. Paista maksapihvit pannulla voissa keskilämmöllä noin 1 ½ - 3 minuuttia kummaltakin puolelta, maksa saa olla mielellään vähän rosaa sisältä. Tarjoile pihvit sipulirenkaiden, omenalohkojen ja perunamuusin kanssa.

Tuoreimmat aiheesta

Maksaa