Maksapihvit omenan ja sipulin kera
Lihakaupoissa myynnissä oleva maksa on yleensä nuorta nautaa. Sen voi viipaloida ja paistaa nopeasti pihveiksi, jotka ovat mureita ja hienoja. Hyviä lisukkeita ovat paistetut omena ja sipuli sekä perunasose.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Neljälle
- 600 g nuoren naudan maksaa
- 2 dl ruisjauhoa
- suolaa ja valkopippuria
- voita paistamiseen
- 4 omenaa
- 1 iso sipuli
Tarjoiluun
- 4 annosta perunamuusia
Valmistusohje
1. Kuori ja viipaloi sipuli. Kuori ja lohko omenat. Huuhdo maksa, kuivaa se hyvin ja leikkaa sentin paksuisiksi viipaleiksi. Sekoita keskenään ruisjauho, suola sekö pippuri ja leivitä maksaviipaleet seoksessa.
2. Paista sipulirenkaat pehmeiksi voissa. Laita omenalohkot mukaan paistumaan paistamisen viime minuuteiksi.
3. Paista maksapihvit pannulla voissa keskilämmöllä noin 1 ½ - 3 minuuttia kummaltakin puolelta, maksa saa olla mielellään vähän rosaa sisältä. Tarjoile pihvit sipulirenkaiden, omenalohkojen ja perunamuusin kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Anun lohipiirakka
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka