Grillatut maksipihvit peston kanssa
Sisäpaisti sopii hyvin grillattavaksi puuhiiligrillissä. Oikein isot pihvit riittävät joskus monellekin hengelle. Näyttää mukavalta, kun pihvit leikataan karkeasti suikaleiksi ja kukin saa ottaa, minkä tahtoo.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
Neljälle
- 2 viipaletta sisäpaistia à 200 g
- suolaa ja valkopippuria
- 1 valkosipulinkynsi
- 1 maustemitta mustapippuria
- tilkka öljyä
Pesto
- 2 ruukkua basilikaa
- 25 g pinjansiemeniä
- 4 rkl oliiviöljyä
- 1 dl parmesaaniraastetta
- 2 valkosipulinkynttä
- ½ tl suolaa
Tarjoiluun
- ½ ruukkua roomansalaattia
- ½ punainen paprika
- ½ keltainen paprika
- ½ fenkoli
- oliiviöljyä
Valmistusohje
1. Perkaa salaatti, paprikat ja fenkoli ja suikaloi kaikki. Ryöppää fenkoli miedosti suolatussa vedessä. Sekoita vihannekset keskenään ja tiputa niille muutama tippa oliiviöljyä juuri ennen tarjoilua.
2. Pesto: Hienonna basilikanlehdet ja raasta parmesaani. Sekoita mikserillä basilikasilppu ja pinjansiemenet. Lisää parmesaaniraaste ja oliiviöljy ohuena nauhana. Kaada massa sekoittimesta. Kuori ja purista valkosipulinkynnet pestoon, mausta suolalla, sekoita ja pane kylmään tarjoiluun asti.
3. Kuori valkosipulinkynsi ja hienonna se. Mausta pihvit suolalla, pippurilla ja valkosipulilla. Penslaa niihin vähän öljyä. Grillaa pihvit puuhiiligrillissä tai pannulla, 3-4 minuuttia puoleltaan. Tarjoile vihannesten ja peston kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Anun lohipiirakka
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka