Parmesaanikana valmistuu näin:
Valmistusaika: 15 min + 30 min paistaminen
Annoksia: 4-6
- Tee ensin kastike: Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota hienonnettua sipulia noin 3 minuutin ajan. Lisää valkosipuli ja kuullota vielä 30 sekuntia.
- Lisää joukkoon paseerattu tomaatti, suola ja pippuri, yrtimauste ja sokeri. Anna kastikkeen kiehua hiljalleen kannen alla noin 5-10 minuuttia. Maista ja lisää mausteita tarvittaessa.
- Laita uuni lämpiämään 220-asteiseksi. Voitele uunivuoka vamiiksi öljyllä.
- Vatkaa kananmunien kanssa isohkossa kulhossa hienonnettu valkosipuli, lehtipersilja, suola ja pippuri. Lisää joukkoon broilerinfileet ja pyörittele. Peitä kulho kelmulla ja anna fileiden marinoitua vähintään 15 minuuttia (tai yön yli jääkaapissa).
- Sekoita keskenään pankojauhot, korppujauhot, raastettu parmesaani ja valkosipulijauhe laakeassa kulhossa. Pyörittele broilerinfileet leivityksessä niin, että jauhoja ja juustoa tarttuu tasaisesti fileisiin.
- Kuumenna öljy pannulla keskilämmöllä. Paista broilerinfileitä noin 4-5 minuuttia molemmin puolin, kunnes pinta on kullanruskean värinen.
- Laita fileet öljyttyyn uunivuokaan ja kaada fileiden päälle tomaattikastiketta. Aseta päälle vielä 2-3 mozzarellaviipaletta ja ripottele 2 rkl raastettua parmesaania per filee. Viimeistele basilikalla tai lehtipersiljalla.
- Paista parmesaanikanaa uunissa 15-20 minuuttia, kunnes fileet ovat täysin kypsiä ja mozzarella sulanut
Resepti: Cafedelites