Parmesaanikana – supersuosittu parmesaanibroileri on kanaruoka, jota on pakko kokeilla
Julkaistu
Parmesaanikana on yksi maailman suosituimmista broileriruoista. Testaa sinäkin! Näin helposti valmistuu täydellinen parmesaanibroileri.
Ainekset
- 2 munaa
- 2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
- 2 rkl lehtipersiljaa hienonnettuna
- suolaa ja pippuria
- 6 broilerin rintafilettä
- 2,5 dl panko-korppujauhoja
- 1 dl korppujauhoja
- 50 g parmesaania raastettuna
- 1 tl sipuli- tai valkosipulijauhetta
- 1-1,5 dl oliiviöljyä paistamiseen
Kastike
- 1 rkl oliiviöljyä
- 1 sipuli
- 1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
- 400 g paseerattua tomaattia (passata)
- suolaa ja pippuria
- 1 tl italialaista yrttimaustetta
- 1 tl sokeria
Päälle
- 250 g mozzarellajuustoa viipaleina
- 30 g parmesaania raastettuna
- 2 rkl tuoretta basilikaa tai lehtipersiljaa hienonnettuna
Valmistusohje
Parmesaanikana valmistuu näin:
Valmistusaika: 15 min + 30 min paistaminen
Annoksia: 4-6
- Tee ensin kastike: Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota hienonnettua sipulia noin 3 minuutin ajan. Lisää valkosipuli ja kuullota vielä 30 sekuntia.
- Lisää joukkoon paseerattu tomaatti, suola ja pippuri, yrtimauste ja sokeri. Anna kastikkeen kiehua hiljalleen kannen alla noin 5-10 minuuttia. Maista ja lisää mausteita tarvittaessa.
- Laita uuni lämpiämään 220-asteiseksi. Voitele uunivuoka vamiiksi öljyllä.
- Vatkaa kananmunien kanssa isohkossa kulhossa hienonnettu valkosipuli, lehtipersilja, suola ja pippuri. Lisää joukkoon broilerinfileet ja pyörittele. Peitä kulho kelmulla ja anna fileiden marinoitua vähintään 15 minuuttia (tai yön yli jääkaapissa).
- Sekoita keskenään pankojauhot, korppujauhot, raastettu parmesaani ja valkosipulijauhe laakeassa kulhossa. Pyörittele broilerinfileet leivityksessä niin, että jauhoja ja juustoa tarttuu tasaisesti fileisiin.
- Kuumenna öljy pannulla keskilämmöllä. Paista broilerinfileitä noin 4-5 minuuttia molemmin puolin, kunnes pinta on kullanruskean värinen.
- Laita fileet öljyttyyn uunivuokaan ja kaada fileiden päälle tomaattikastiketta. Aseta päälle vielä 2-3 mozzarellaviipaletta ja ripottele 2 rkl raastettua parmesaania per filee. Viimeistele basilikalla tai lehtipersiljalla.
- Paista parmesaanikanaa uunissa 15-20 minuuttia, kunnes fileet ovat täysin kypsiä ja mozzarella sulanut
Resepti: Cafedelites
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa