Parsakaali-tomaattimuffinit

Muffineja tehdessään voi käyttää mielikuvitusta, eivät ne ole pelkkää kahvipullaa.. Olemme valinneet nyt täytteeksi parsakaalia, punasipulia, tuorejuustoa ja aurinkokuivattuja tomaatteja.

12 keskikokoista muffinia

  • 12 pientä parsakaalinnuppua
  • 1 punasipuli
  • 5 dl vehnäjauhoa
  • 3 ½ dl grahamjauhoa
  • 3 tl leivinjauhetta
  • 1 tl suolaa
  • 3 munaa
  • 2,5 dl vettä
  • 1,5 dl luonnonjogurttia
  • 1 dl oliiviöljyä
  • ½ dl aurinkokuivattuja tomaatteja
  • 3 rkl tuoretta basilikasilppua
  • 200 g Philadelphia-juustoa

Lisäksi

  • 12 muffinivuokaa
  • voita ja jauhoa vuokiin

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele ja jauhota 12 muffinivuokaa. Keitä kattilassa vähäsuolaista vettä ja ryöppää parsakaalinnuppuja siinä puoli minuuttia. Kaada lävikköön ja huuhtele nuput jääkylmällä vedellä. Keitä 3 dl vettä toisessa kattilassa. Leikkaa sipuli lohkoiksi ja laita ne kulhoon. Kaada kiehuva vesi lohkojen päälle, seisota minuutti, siivilöi ja anna jäähtyä.

2. Sekoita yhteen vehnä- ja grahamjauho, leivinjauhe ja suola. Vatkaa munat kuohkeiksi, lisää vesi, jogurtti ja öljy ja kääntele seos jauhoihin. Lusikoi taikina vuokiin.

3. Silppua aurinkokuivatut tomaatit pieneksi, samoin basilika ja sekoita ne Philadelphia-juustoon. Tee pieni syvennys jokaiseen muffiniin kostutetun lusikan avulla ja nosta nokare tuorejuustoseosta joka koloon. Työnnä punasipulipala ja parsakaalinuppu jokaisen muffinin keskelle. Työnnä vuoat uuniin ja paista noin 25 minuuttia. Jäähdytä muffinit ritilällä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.