Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Juustomuffinit siemenillä

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Maija Silvennoisen maukkaat juustomuffinit ovat suolaisten leivonnaisten parhaimmistoa. Ripottele muffinien pinnalle seesaminsiemeniä.

Ainekset

  • 4 rkl seesaminsiemeniä
  • 4 rkl auringonkukansiemeniä
  • 4 rkl kurpitsansiemeniä
  • 5,5 dl vehnäjauhoja
  • 3 tl leivinjauhetta
  • hyppysellinen suolaa
  • ripaus chiliä
  • 1 dl cheddaria raasteena
  • 1 dl parmesaania raasteena
  • 2 munaa
  • 2,5 dl maitoa
  • 125 g voita sulatettuna
  • pinnalle; 2 rkl seesaminsiemeniä

Valmistusohje

Paahda siemenet kuivalla paistinpannulla kullan ruskeiksi ja anna jäähtyä.

Laita kuivat aineet kulhoon.

Vatkaa munat ja maito kulhossa. Kaada seos kuivien aineiden joukkoon ja sekoita kevyesti. Lisää sulatettu voi ja sekoita joukkoon. älä sekoita liikaa sillä taikina sitkistyy.

Lusikoi taikina muffinivuokiin. Täytä syvennykset vain kolmeneljäsosaan asti , jotta muffinit mahtuvat kohoamaan. Ripottele pinnalle seesaminsiemenet.

Paista muffinit 200-asteisessa uunissa kunnes keskelle työnnettyyn tikkuun ei tartu taikinaa.

Anna muffinien levätä noin viisi minuuttia ja nosta ne sitten ritilälle jäähtymään.

Yhden desin juustoa voit korvata kinkkusuikaleilla, kylmäsavulohisuikaleilla, öljyssä kuullotetuilla purjosuikaleilla, kuullotetuilla sienillä tai hienonnetuilla oliiveilla.

Tuoreimmat aiheesta

Suolaiset muffinit