Pääsiäistorttu hedelmien kanssa

Käytä mielellään sellaista piirasvuokaa, jonka pohja on hieman korotettu, jolloin saat torttuun syvennyksen, johon täytteet saa hienosti.

10-12 palaa

  • 2 munaa
  • 1,5 dl sokeria
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1,75 dl vehnäjauhoa
  • 100 g voisulaa
  • 1 sitruunan kuoriraaste

Täyte

  • 3 dl vaniljakiisseliä
  • 1 pieni purkki mandariineja
  • 1 pieni purkki hedelmäsalaattia
  • 1 rasia punaisia cocktailkirsikoita
  • 3 liivatelehteä
  • voita ja korppujauhoa vuokaan

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Voitele ja leivitä piiras/torttuvuoka Vatkaa munat ja sokeri valkoiseksi vaahdoksi. Sekoita keskenään jauho ja leivinjauhe ja sekoita munaseokseen. Lisää lopuksi voisula ja sitruunan raastettu kuori. Kaada taikina vuokaan. Paista torttu kypsäksi uunin keskiosassa noin 30 minuuttia. Anna jäähtyä hieman ja kumoa se sitten vadille jäähtymään.

2. Valuta hieman hedelmälientä kakulle. Kaada loput liemet kummastakin purkista kasariin ja lämmitä. Laita liivatelehdet likoamaan veteen 5 minuutiksi, ota ylös ja sulata ne lämpimään liemeen. Jäähdytä liemi.

3. Levitä vaniljakiisseli tortun päälle ja jaa hyvin valutetut hedelmät päälle. Lusikoi jäähtynyt hyytelöliemi hedelmien päälle ja siirrä jääkaappiin hyytymään.

Parhaat ruokaohjelmat