Kananmunat sipuli-tomaattipedillä ja parsakaalimunakas

Makuja-kokki Maija Silvennoinen valmistaa ihanan terveellisen aamiaisen kasviksia ja kananmunaa käyttäen Vivi-Ann Sjögrenin tapaan.

Ainekset

  • 1-2:lle

Ainekset

  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1 sipuli hienonnettuna
  • 2 tomaattia ohuina viipaleina
  • suolaa
  • ripaus cayennepippuria
  • 2 kananmunaa

Kuudelle

  • 6 puolikovaksi keitettyä munaa
  • 50-75 g voita
  • ½ dl kuivaa valkoviiniä
  • 2 rkl tuoretta rakuunasilppua

Täyte

  • 2 hengelle
  • 1 keitetty parsakaali nuppuina
  • 2 rkl ruohosipuli, kevätsipulia tai purjoa hienonnettuna
  • 6 lehteä basilikaa revittynä
  • ½ dl juustoraastetta

Munakas

  • 2 rkl voita
  • 4 munaa
  • 2 rkl vettä
  • suolaa
  • vastajauhettua mustapippuria

Valmistusohje

Kuullota sipulit öljyssä ja levitä tomaattiviipaleet sipulien päälle.

Mausta suolalla sekä cayennepippurilla. Riko kananmunat kahvikuppiin ja liu´uta ne yksitellen tomaattien päälle. Ripauta päälle suolaa. Kypsennä miedolla lämmöllä kunnes valkuainen jähmettyy. Jos peität pannun kannella, valkuainen jää verhoamaan valkuaista huntuna.

Riko munat kulhoon. Vatkaa munien rakenne rikki. Mausta suolalla sekä pippurilla ja sekoita vesi joukkoon. Ruskista voi pannulla ja kaada munakastaikina päälle. Sekoita munakasta muutaman kerran kahdeksikon muotoisin vedoin.

Kun munakas alkaa hyytyä, laita parsakaali, sipuli, basilika ja juustoraaste päälle. Ota pois liedeltä ja laita kansi päälle. Anna hyytyä hetki ja nauti heti. Munakas ei odota ruokailijoita, joten se pitää syödä heti kun se on valmis.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!