Julkaistu
Harri Syrjäsen parsa-pekonipasta sopii vaikka äitienpäivän herkutteluun.
- Kokonaisvalmistusaika: 30min
Ainekset
- 300 g pastaa
- 170 g pekonia
- nippu parsaa
- nippu basilikanlehtiä
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 sitruuna
- 1,5 dl valkoviiniä
- 2 dl mascarponejuustoa tai kermaa
- 8 dl kasvis- tai vasikkalientä
- 30 g parmesanjuustoa
- 0,5dl oliiviöljyä
- suolaa, valkopippuria myllystä
Valmistusohje
- Raasta sitruunasta kuori ja halkaise sitruuna.
- Pilko valkosipuli ja leikkaa pekoni paloiksi.
- Leikkaa parsatanko neljään osaan. Silppua basilikanlehdet.
- Kaada oliiviöljy kasariin ja paista pekoni rapeaksi.
- Lisää valkosipulit ja kasvisliemi. Kiehauta ja lisää pasta. Keitä hiljaa hymyillen 12 minuuttia
- Kaada mukaan parsat ja mausta suolalla ja pippurilla.
- Lisää mascarpone, purista sitruunasta mehut, raastettu sitruunan kuori sekä basilika. Sekoita. Raasta parmesaania joukkoon.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa