- Raasta sitruunasta kuori ja halkaise sitruuna.
- Pilko valkosipuli ja leikkaa pekoni paloiksi.
- Leikkaa parsatanko neljään osaan. Silppua basilikanlehdet.
- Kaada oliiviöljy kasariin ja paista pekoni rapeaksi.
- Lisää valkosipulit ja kasvisliemi. Kiehauta ja lisää pasta. Keitä hiljaa hymyillen 12 minuuttia
- Kaada mukaan parsat ja mausta suolalla ja pippurilla.
- Lisää mascarpone, purista sitruunasta mehut, raastettu sitruunan kuori sekä basilika. Sekoita. Raasta parmesaania joukkoon.
Makuja
Harri Syrjäsen parsa-pekonipasta
0:53
Katso, kuinka parsa-pekonipasta valmistuu!
Julkaistu 06.05.2022 13:45
Harri Syrjäsen parsa-pekonipasta sopii vaikka äitienpäivän herkutteluun.
- Kokonaisvalmistusaika: 30 min
Ainekset
- 300 g pastaa
- 170 g pekonia
- nippu parsaa
- nippu basilikanlehtiä
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 sitruuna
- 1,5 dl valkoviiniä
- 2 dl mascarponejuustoa tai kermaa
- 8 dl kasvis- tai vasikkalientä
- 30 g parmesanjuustoa
- 0,5dl oliiviöljyä
- suolaa, valkopippuria myllystä