Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Harri Syrjäsen parsa-pekonipasta

0:53img
Katso, kuinka parsa-pekonipasta valmistuu!
Julkaistu 06.05.2022 13:45

MTV LIFESTYLE

Harri Syrjäsen parsa-pekonipasta sopii vaikka äitienpäivän herkutteluun.

  • Kokonaisvalmistusaika: 30 min

Ainekset

  • 300 g pastaa
  • 170 g pekonia
  • nippu parsaa
  • nippu basilikanlehtiä
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 sitruuna
  • 1,5 dl valkoviiniä
  • 2 dl mascarponejuustoa tai kermaa
  • 8 dl kasvis- tai vasikkalientä
  • 30 g parmesanjuustoa
  • 0,5dl oliiviöljyä
  • suolaa, valkopippuria myllystä

Valmistusohje

  1. Raasta sitruunasta kuori ja halkaise sitruuna.
  2. Pilko valkosipuli ja leikkaa pekoni paloiksi.
  3. Leikkaa parsatanko neljään osaan. Silppua basilikanlehdet.
  4. Kaada oliiviöljy kasariin ja paista pekoni rapeaksi.
  5. Lisää valkosipulit ja kasvisliemi. Kiehauta ja lisää pasta. Keitä hiljaa hymyillen 12 minuuttia
  6. Kaada mukaan parsat ja mausta suolalla ja pippurilla.
  7. Lisää mascarpone, purista sitruunasta mehut, raastettu sitruunan kuori sekä basilika. Sekoita. Raasta parmesaania joukkoon.

Tuoreimmat aiheesta

Pasta