Näin valmistuu Harri Syrjäsen parsa-pekonipasta 0:53

Harri Syrjäsen parsa-pekonipasta

Katso, kuinka parsa-pekonipasta valmistuu!

Harri Syrjäsen parsa-pekonipasta sopii vaikka äitienpäivän herkutteluun.

  • Kokonaisvalmistusaika: 30min

Ainekset

  • 300 g pastaa
  • 170 g pekonia
  • nippu parsaa
  • nippu basilikanlehtiä
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 sitruuna
  • 1,5 dl valkoviiniä
  • 2 dl mascarponejuustoa tai kermaa
  • 8 dl kasvis- tai vasikkalientä
  • 30 g parmesanjuustoa
  • 0,5dl oliiviöljyä
  • suolaa, valkopippuria myllystä

Valmistusohje

  1. Raasta sitruunasta kuori ja halkaise sitruuna.
  2. Pilko valkosipuli ja leikkaa pekoni paloiksi.
  3. Leikkaa parsatanko neljään osaan. Silppua basilikanlehdet.
  4. Kaada oliiviöljy kasariin ja paista pekoni rapeaksi.
  5. Lisää valkosipulit ja kasvisliemi. Kiehauta ja lisää pasta. Keitä hiljaa hymyillen 12 minuuttia
  6. Kaada mukaan parsat ja mausta suolalla ja pippurilla.
  7. Lisää mascarpone, purista sitruunasta mehut, raastettu sitruunan kuori sekä basilika. Sekoita. Raasta parmesaania joukkoon.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!