Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Lammaspullia, polentaa ja gremolataa

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Ruokaviikko alkaa MTV3 Huomenta Suomessa Akseli Herlevin johdolla ja uutisstudion keittiössä kokataan lammaspullia herkullisten lisukkeiden kera. Akselin Herlevin vieraana studiokeittiössä käväisee Hans Välimäki, joka kertoo myös tällä viikolla alkavasta omasta uudesta ohjelmastaan.

Ainekset 4:lle

  • 600 g lampaan tai karitsan jauhelihaa
  • 1 dl aurinkokuivattuja tomaatteja, hienonnettuna
  • 1 keltasipuli, kuorittuna ja hienonnettuna
  • 2 valkosipulinkynttä, hienonnettuna
  • 2 rkl tuoretta oreganoa tai timjamia, hienonnettuna
  • 2 rkl tuoretta minttua, hienonnettuna
  • 1 dl fetaa tai vuohenjuustoa, murusteltuna
  • suolaa ja pippuria

Polenta

  • 1 dl polentajauhoja
  • 3-4 dl maitoa
  • 2 dl hienoksi raastettua parmesanjuustoa
  • 2 rkl voita
  • suolaa ja pippuria

Gremolata

  • 1 dl hienonnettua persiljaa
  • 1 sitruunan raastettu kuori
  • 1 valkosipulinkynsi, hienonnettuna
  • 2 rkl oliiviöljyä

Valmistusohje

Sekoita lihapullien ainekset keskenään. Mausta suolalla ja pippurilla. Pyörittele palloiksi ja kypsennä uunivuoassa tai pellillä leivinpaperin päällä 180-asteisessa uunissa noin 10-15 minuuttia koosta riippuen.

Kiehauta maito kattilassa ja mausta suolalla. Sekoita joukkoon polentajauhot vispilällä samalla sekoittaen ja keitä keskilämmöllä pohjia myöten samalla sekoittaen noin 10-20 minuuttia polentajauhoista riippuen. Keittoaika kerrotaan yleensä pakkauksessa. Kun puuro on kypsää sekoita joukkoon parmesaanijuusto ja voi. Maista ja mausta vielä pippurilla ja suolalla tarvittaessa.

Sekoita gremolatan ainekset keskenään ja tarjoile lämpimien lihapullien kanssa.

Akselin erikoisvinkki: Jos polentaa jää yli, jäähdytä se jääkaapissa. Kun polenta on kovettunut, voit leikata siitä viipaleita tai paloja ja paistaa pannulla rapeaksi.

Tuoreimmat aiheesta

Lammaslihapullat