Uunifetaparsa – Jennin kevätversio suositusta uunifetapastasta

uunifetaparsa
Jenni Häyrinen/Liemessä

Uunifetaparsa on Liemessä-ruokablogin Jenni Häyrisen loihtima keväinen lisuke. Se on saanut inspiraationsa hitiksi nousseesta uunifetapastasta.

Ainekset

  • nippu parsaa
  • sormisuolaa
  • aito kreikkalainen feta
  • sitruuna
  • pari lorausta oliiviöljyä
  • loraus hunajaa
  • mustapippuria

Tarjoiluun

  • Mintunlehtiä

Valmistusohje

Uunifetaparsa valmistuu näin: 

Esikäsittele parsat: leikkaa paksut puuvartiset varret pois ja tarvittaessa kuori paksukuoriset parsat. Lorauta uunivuoan pohjalle oliiviöljyä ja pyörittele parsatangot öljyssä. Ripottele päälle hieman sormisuolaa.

Laita fetapala parsojen päälle ja lorauta päälle oliiviöljyä. Koristele sitruunasiivuilla. Pirskottele päälle sitruunamehua ja hunajaa. Viimeistele mustapippurilla.

Paista 200-asteessa 15 minuuttia. Nosta lämpö 225-asteeseen ja paista vielä 10 minuuttia. Jos haluat paahteisemman pinnan, laita uuni viimeisiksi minuuteiksi grillivastukselle. Koristele mintunlehdillä.

Alkuperäinen resepti ja kuva: Jenni Häyrinen, Liemessä-ruokablogi

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!