Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Uunifetaparsa – Jennin kevätversio suositusta uunifetapastasta

uunifetaparsa
Jenni Häyrinen/Liemessä
Julkaistu 15.04.2020 17:03

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Uunifetaparsa on Liemessä-ruokablogin Jenni Häyrisen loihtima keväinen lisuke. Se on saanut inspiraationsa hitiksi nousseesta uunifetapastasta.

Ainekset

  • nippu parsaa
  • sormisuolaa
  • aito kreikkalainen feta
  • sitruuna
  • pari lorausta oliiviöljyä
  • loraus hunajaa
  • mustapippuria

Tarjoiluun

  • Mintunlehtiä

Valmistusohje

Uunifetaparsa valmistuu näin: 

Esikäsittele parsat: leikkaa paksut puuvartiset varret pois ja tarvittaessa kuori paksukuoriset parsat. Lorauta uunivuoan pohjalle oliiviöljyä ja pyörittele parsatangot öljyssä. Ripottele päälle hieman sormisuolaa.

Laita fetapala parsojen päälle ja lorauta päälle oliiviöljyä. Koristele sitruunasiivuilla. Pirskottele päälle sitruunamehua ja hunajaa. Viimeistele mustapippurilla.

Paista 200-asteessa 15 minuuttia. Nosta lämpö 225-asteeseen ja paista vielä 10 minuuttia. Jos haluat paahteisemman pinnan, laita uuni viimeisiksi minuuteiksi grillivastukselle. Koristele mintunlehdillä.

Alkuperäinen resepti ja kuva: Jenni Häyrinen, Liemessä-ruokablogi

Tuoreimmat aiheesta

Parsa