Leikkaa isommat salottisipulit puoleen, pienemmät voi jättää kokonaisiksi. Kuumenna oliiviöljy kasarissa kuumaksi ja ruskista siinä sipulit, kokonaiset valkosipulit ja fenkoli. Lämpö saa olla kovalla, tarkoitus ei ole pehmentää sipuleita vaan antaa niille kaunista väriä. Kun sipulit ovat ruskistuneet kauttaaltaan, lisää kasariin sokeri ja laakerin lehdet. Kun sokeri on karamellisoitunut ja ottanut hiukan väriä, lisää loputkin ainekset suolaa ja pippureita lukuunottamatta. Laita vettä sen verran, että ainekset juuri ja juuri peittyvät. Kiehauta. Anna kiehua noin 8 minuuttia tai kunnes sipulit ovat hieman pehmenneet, mutta kuitenkin napakoita. Kokeile esim. veitsellä tai hammastikulla.
Siivilöi liemestä sipulit, fenkolit sekä valkosipuli ja jatka liemen keittämistä. Siirrä marinoidut vihannekset kulhoon. Keitä lientä kasaan noin 10 minuuttia tai kunnes se on puolittunut. Kaada tiivistynyt liemi kulhoon vihannesten päälle, ripottele joukkoon vielä rosepippureita sekä suolaa maun mukaan ja kääntele lusikalla. Jäähdytä ja laita jääkaappiin marinoitumaan lisää.
Tätä herkullista salaattia kannattaa tehdä kerralla enemmän, sillä se säilyy ja maistuu parhaalta, kun se on maustunut yön yli jääkaapissa. Tarjoile buffetissa tai esimerkiksi paahtopaistin kanssa patongin välissä. Niki suosittelee tätä Henkan savuporopiiraan kera. Liemen aineksia kannattaa myös soveltaa oman maun mukaan ja kokeilla myös muita etikoita ja vihanneksia.