Simpukat à la Sara
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
4 annosta
- 1 kuorittu ja viipaloitu palsternakka
- 3 kuorittua ja viipaloitua porkkanaa
- oliiviöljyä
- 1 kuutioitu sipuli
- 8 hienonnettua valkosipulinkynttä
- 2,5 dl kermaa
- ¾ dl konjakkia
- ½ pulloa valkoviiniä
- suolaa
- sokeria
- mustapippuria
- 1 kg simpukoita
- ½ nippua karkeaksi silputtuja kevätsipuleita
- ½ nippua karkeaksi silputtua persiljaa
- ½ nippua karkeaksi silputtua tilliä
- 150 g ravunpyrstöjä
Valmistusohje
Poista ensin simpukoiden parta ja pese simpukat kylmässä juoksevassa vedessä harjaten niitä samalla. Älä käytä simpukoita, joiden kuori on rikki tai joiden kuori ei ole tiukasti kiinni. Jos löydät simpukoita, joiden kuori on auki, kopauta simpukkaa. Näin voit kokeilla, sulkeutuuko simpukka. Jos simpukka sulkeutuu, voit käyttää sen. Jos simpukka pysyy auki, heitä se pois. Siirrä puhdistetut simpukat syrjään odottamaan.
Valmista seuraavaksi simpukoiden kastike. Kaada suureen kattilaan melko paljon oliiviöljyä. Lisää porkkanan ja palsternakan palaset ja ruskista niitä kevyesti. Anna hautua. Lisää sitten sipulikuutiot ja valkosipuli. Anna kasvisten pehmetä.
Ota pieni kattila ja lisää siihen konjakki ja kerma. Anna seoksen kiehua hiljalleen, jotta se kiehuu hieman kokoon. Kaada kasvisten päälle ½ pulloa kuivaa valkoviiniä. Mausta suolalla, sokerilla ja mustapippurilla. Kun valkoviinikastike alkaa kiehua, lisää simpukat ja aseta kattilan päälle kansi. Ravista kattilaa kevyesti ja keitä kovalla lämmöllä 3–4 minuuttia, kunnes simpukat avautuvat.
Kaada kokoon keitetty kerma simpukoiden päälle ja ravista kattilaa, jotta kaikki maut sekoittuvat. Lisää silputut kevätsipulit, tilli ja persilja. Koristele lopuksi ravunpyrstöillä ja tarjoa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku