Pastaa kanafileellä ja pestolla

Välillä yksinkertaisimmat asiat ovat herkullisimpia. Jos valmistat oman pestosi, tästä tulee todella ylellistä – mutta jos sinulla on kiire, voit hyvin fuskata ja ostaa valmista pestoa.

Neljälle

  • 4 annosta pastaa
  • 4 kanafileetä
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 1 tl valkosipulijauhetta
  • 1 nokare voita paistamiseen

Pesto

  • 3 dl basilikanlehtiä
  • 4 valkosipulinkynttä
  • ½ dl pinjansiemeniä
  • 1 dl raastettua parmesaanijuustoa
  • 1 hyppysellinen suolaa
  • 1 dl oliiviöljyä

Valmistusohje

1. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan, valuta lävikössä.

2. Pesto: Paloittele basilikanlehdet, pinjansiemenet, parmesaani ja suola tehosekoittimessa. Lisää öljy ja sekoita, kunnes pesto on sopivan paksuista.

3. Mausta kanafileet suolalla, pippurilla, paprikajauheella ja valkosipulijauheella. Paista ne voissa n. 4 minuuttia molemmin puolin, sisälämpötilan tulee olla 72 astetta. Viipaloi ne viistoiksi siivuiksi ja asettele pastan päälle. Tarjoile peston ja raastetun parmesaanin kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.