Pastaa kanafileellä ja pestolla
Välillä yksinkertaisimmat asiat ovat herkullisimpia. Jos valmistat oman pestosi, tästä tulee todella ylellistä – mutta jos sinulla on kiire, voit hyvin fuskata ja ostaa valmista pestoa.
Neljälle
- 4 annosta pastaa
- 4 kanafileetä
- 1 tl paprikajauhetta
- 1 tl valkosipulijauhetta
- 1 nokare voita paistamiseen
Pesto
- 3 dl basilikanlehtiä
- 4 valkosipulinkynttä
- ½ dl pinjansiemeniä
- 1 dl raastettua parmesaanijuustoa
- 1 hyppysellinen suolaa
- 1 dl oliiviöljyä
Valmistusohje
1. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan, valuta lävikössä.
2. Pesto: Paloittele basilikanlehdet, pinjansiemenet, parmesaani ja suola tehosekoittimessa. Lisää öljy ja sekoita, kunnes pesto on sopivan paksuista.
3. Mausta kanafileet suolalla, pippurilla, paprikajauheella ja valkosipulijauheella. Paista ne voissa n. 4 minuuttia molemmin puolin, sisälämpötilan tulee olla 72 astetta. Viipaloi ne viistoiksi siivuiksi ja asettele pastan päälle. Tarjoile peston ja raastetun parmesaanin kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Kurpitsapiirakka
-
Karjalanpaisti – paras perinteinen resepti