Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Pestotäytteinen broilerinfilee ja voissa paistetut kasvikset

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Voit valmistaa peston alusta loppuun itse tai ostaa sen valmiina. Maukas pesto piristää mukavasti miedonmakuista broileria. Tarjoa lisänä perunoita.

4 annosta

  • 4 broilerin rintafileetä
  • suolaa ja pippuria
  • voita paistamiseen

Pesto

  • 2 rkl pinjansiemeniä
  • 2 rkl hienonnettua basilikaa
  • ½ valkosipulinkynsi
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 2 rkl raastettua parmesaanijuustoa
  • 1/4 suolaa

Voissa paistetut kasvikset

  • 1 tomaatti
  • ½ kesäkurpitsa
  • 1 keltainen paprika
  • 2 rkl voita
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

1. Huuhtele, kuivaa ja hienonna basilika. Kuori ja puserra valkosipulinkynsi. Sekoita basilika, pinjansiemenet, valkosipuli ja suola tehosekoittimella tasaiseksi tahnaksi. Lisää joukkoon parmesaanijuusto ja ½ rkl oliiviöljyä. Sekoita hyvin.

2. Kuumenna uuni 150 asteeseen. Kuivaa broilerinfileet ja leikkaa jokaiseen viilto terävällä veitsellä. Täytä fileetasku pestolla ja sulje se puisella cocktailtikulla. Mausta fileet molemmin puolin suolalla ja pippurilla. Ruskista paistinpannulla kauniin värisiksi ja jatka kypsentämistä uunissa noin 8-10 minuutin ajan. Viipaloi juuri ennen tarjoilua.

3. Kasvikset: Kuutioi kesäkurpitsa ja tomaatti ja suikaloi paprika. Paista vihannessekoitusta voissa kohtalaisella lämmöllä. Vihannekset saavat pehmetä niin, että ne säilyvät silti kiinteinä.

Tuoreimmat aiheesta

Broilerinfilee