Linguine pesto
Tällä ohjeella teet nopeasti valmistuvan lounaan tai alkuruoan. Kun ostat peston valmiina kaupasta, ruoka valmistuu vieläkin vaivattomammin. Jos haluat valmistaa peston itse, ohjeen saat tästä.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
4 annosta
- 500 g linguine-pastaa
- 1 dl pinjansiemeniä
Pesto
- 3 dl basilikanlehtiä
- 25 g pinjansiemeniä
- 2 valkosipulinkynttä
- 4 rkl oliiviöljyä
- 1 dl raastettua parmesaanijuustoa
- suolaa
Valmistusohje
1. Keitä pasta runsaassa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Kaada lävikköön. Paahda pinjansiemeniä uunissa 175 asteessa 10 minuuttia. Sekoita välillä.
2. Pesto: Hienonna basilika, pinjansiemenet ja valkosipulinkynnet tehosekoittimessa. Lisää öljy ohuena nauhana. Sekoita joukkoon parmesaanijuusto. Mausta suolalla.
3. Sekoita pasta ja pesto ja ripottele päälle paahdetut pinjansiemenet. Tarjoa heti.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Kurpitsapiirakka
-
Karjalanpaisti – paras perinteinen resepti