Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Linguine pesto

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tällä ohjeella teet nopeasti valmistuvan lounaan tai alkuruoan. Kun ostat peston valmiina kaupasta, ruoka valmistuu vieläkin vaivattomammin. Jos haluat valmistaa peston itse, ohjeen saat tästä.

4 annosta

  • 500 g linguine-pastaa
  • 1 dl pinjansiemeniä

Pesto

  • 3 dl basilikanlehtiä
  • 25 g pinjansiemeniä
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 4 rkl oliiviöljyä
  • 1 dl raastettua parmesaanijuustoa
  • suolaa

Valmistusohje

1. Keitä pasta runsaassa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Kaada lävikköön. Paahda pinjansiemeniä uunissa 175 asteessa 10 minuuttia. Sekoita välillä.

2. Pesto: Hienonna basilika, pinjansiemenet ja valkosipulinkynnet tehosekoittimessa. Lisää öljy ohuena nauhana. Sekoita joukkoon parmesaanijuusto. Mausta suolalla.

3. Sekoita pasta ja pesto ja ripottele päälle paahdetut pinjansiemenet. Tarjoa heti.

Tuoreimmat aiheesta

Pestopasta