Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Pastaa ratatouillen kanssa

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Kun vihannekset ovat parhaimmillaan, on melkeinpä pakko kokata ranskalaistyyppistä ratatouillea. Pastan kanssa siitä tulee sangen täyttävä ateria. Tässä käytämme stortelli-pastaa, mutta myös penne tai fusilli ovat erinomaisia vihanneshöystön kanssa.

Neljälle

  • 350 g stortelli-pastaa
  • 800 g tomaattimurskaa (2 purkkia)
  • 1 sipuli
  • ½ kesäkurpitsa
  • ½ munakoiso
  • 1 keltainen paprika
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 2 oksaa tuoretta timjamia
  • ½ ruukkua oreganoa
  • suolaa ja mustapippuria
  • oliiviöljyä paistamiseen

Valmistusohje

1. Kuori sipuli, puhdista kesäkurpitsa, munakoiso ja paprika. Leikkaa kaikki vihannekset isohkoiksi paloiksi.

2. Kuullota vihanneksia oliiviöljyssä. Kaada joukkoon tomaattimurska ja kuumenna kiehuvaksi. Purista joukkoon valkosipulinkynsi ja mausta oreganolla, timjamilla, suolalla ja pippurilla. Hauduta 20 minuuttia.

3. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Tarjoile pasta kuuman ratatouillen kanssa.

Tuoreimmat aiheesta

Kasvispasta