Pastaa ratatouillen kanssa
Kun vihannekset ovat parhaimmillaan, on melkeinpä pakko kokata ranskalaistyyppistä ratatouillea. Pastan kanssa siitä tulee sangen täyttävä ateria. Tässä käytämme stortelli-pastaa, mutta myös penne tai fusilli ovat erinomaisia vihanneshöystön kanssa.
- Ruokavalio: Kevyt, Laktoositon, Kasvisruoka
Neljälle
- 350 g stortelli-pastaa
- 800 g tomaattimurskaa (2 purkkia)
- 1 sipuli
- ½ kesäkurpitsa
- ½ munakoiso
- 1 keltainen paprika
- 1 valkosipulinkynsi
- 2 oksaa tuoretta timjamia
- ½ ruukkua oreganoa
- suolaa ja mustapippuria
- oliiviöljyä paistamiseen
Valmistusohje
1. Kuori sipuli, puhdista kesäkurpitsa, munakoiso ja paprika. Leikkaa kaikki vihannekset isohkoiksi paloiksi.
2. Kuullota vihanneksia oliiviöljyssä. Kaada joukkoon tomaattimurska ja kuumenna kiehuvaksi. Purista joukkoon valkosipulinkynsi ja mausta oreganolla, timjamilla, suolalla ja pippurilla. Hauduta 20 minuuttia.
3. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Tarjoile pasta kuuman ratatouillen kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Kurpitsapiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä