Ratatouille couscousin kera
Couscous on varsinaista nykyajan pikaruokaa. Se sopii mainiosti kasvissyöjän lautaselle - vaikkapa ranskalaisen kasvishöystön, ratatouillen, seuraan.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Kasvisruoka
4 annosta
- 2 dl couscousryynejä
- 2 dl kiehuvaa kasvislientä
- 1 sipuli
- 2 eriväristä paprikaa
- 1 kesäkurpitsa
- 1 munakoiso
- 500 g tomaattimurskaa
- 2 rkl voita
- 1-2 valkosipulinkynttä
- suolaa ja pippuria
- sokeria
- timjamia tai oreganoa
- oliiviöljyä
Valmistusohje
1. Puhdista vihannekset ja pieni ne. Kuullota ne öljyssä. Purista joukkoon valkosipulinkynsi tai pane joukkoon pari kokonaista kynttä, jos haluat miedompaa makua.
2. Kaada joukkoon tomaattimurska. Mausta suolalla, pippurilla, hyppysellisellä sokeria ja halutessasi timjamilla ja oreganolla. Keitä vihanneshöystöllä miedolla lämmöllä noin 30 minuutin ajan.
3. Kaada kiehuvaa kasvislientä coucousryynien päälle ja anna turvota 10 minuutin ajan. Pöyhi haarukalla, pane sekaan nokare voita ja lämmitä. Tarjoa vihanneshöystön kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Kurpitsapiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä