Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Linssipata tomaatin, porkkanan ja paprikan kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Linssit ja pavut ovat täyttävää ja proteiinirikasta ruokaa. Näillä herkuilla ja juureksilla voit saada kokonaisen armeijan kylläiseksi.

Neljälle

  • 8 perunaa
  • 1 keltasipuli
  • 2 porkkanaa
  • 2 vihreää paprikaa
  • 2 dl vihreitä linssejä
  • 1 prk tomaattimurskaa
  • 2 rkl kasvisfondia
  • 1 valkosipulinkynsi
  • oliiviöljyä
  • suolaa, mustapippuria

Valmistusohje

1. Kuori ja kuutioi sipuli, perunat ja porkkanat. Poista paprikasta siemenet ja paloittele. Paista kaikki öljyssä puristetun valkosipulin kera.

2. Huuhdo linssit ja lisää ne pataan tomaattimurskan kera. Huuhdo halutessasi purkki tilkalla vettä ja kaada mukaan.

3. Keitä pataa miedolla lämmöllä 20 minuuttia tai kunnes linssit ja perunat ovat pehmeitä. Mausta fondilla, suolalla ja pippurilla.

Tuoreimmat aiheesta

Kasvispata