Linssipata tomaatin, porkkanan ja paprikan kera
Linssit ja pavut ovat täyttävää ja proteiinirikasta ruokaa. Näillä herkuilla ja juureksilla voit saada kokonaisen armeijan kylläiseksi.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Laktoositon, Kasvisruoka
Neljälle
- 8 perunaa
- 1 keltasipuli
- 2 porkkanaa
- 2 vihreää paprikaa
- 2 dl vihreitä linssejä
- 1 prk tomaattimurskaa
- 2 rkl kasvisfondia
- 1 valkosipulinkynsi
- oliiviöljyä
- suolaa, mustapippuria
Valmistusohje
1. Kuori ja kuutioi sipuli, perunat ja porkkanat. Poista paprikasta siemenet ja paloittele. Paista kaikki öljyssä puristetun valkosipulin kera.
2. Huuhdo linssit ja lisää ne pataan tomaattimurskan kera. Huuhdo halutessasi purkki tilkalla vettä ja kaada mukaan.
3. Keitä pataa miedolla lämmöllä 20 minuuttia tai kunnes linssit ja perunat ovat pehmeitä. Mausta fondilla, suolalla ja pippurilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Kurpitsapiirakka
-
Karjalanpaisti – paras perinteinen resepti