Linssipata tomaatin, porkkanan ja paprikan kera

Linssit ja pavut ovat täyttävää ja proteiinirikasta ruokaa. Näillä herkuilla ja juureksilla voit saada kokonaisen armeijan kylläiseksi.

Neljälle

  • 8 perunaa
  • 1 keltasipuli
  • 2 porkkanaa
  • 2 vihreää paprikaa
  • 2 dl vihreitä linssejä
  • 1 prk tomaattimurskaa
  • 2 rkl kasvisfondia
  • 1 valkosipulinkynsi
  • oliiviöljyä
  • suolaa, mustapippuria

Valmistusohje

1. Kuori ja kuutioi sipuli, perunat ja porkkanat. Poista paprikasta siemenet ja paloittele. Paista kaikki öljyssä puristetun valkosipulin kera.

2. Huuhdo linssit ja lisää ne pataan tomaattimurskan kera. Huuhdo halutessasi purkki tilkalla vettä ja kaada mukaan.

3. Keitä pataa miedolla lämmöllä 20 minuuttia tai kunnes linssit ja perunat ovat pehmeitä. Mausta fondilla, suolalla ja pippurilla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!