Sardiini-tomaattipasta

Viikko alkaa herkullisella tomaattipastalla, joka kruunataan sardiineilla. Helppoa ja nopeaa.

Ainekset

  • 400 g pastaa
  • 2 tomaattia
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl basilikalla maustettua oliiviöljyä
  • 2 prk sardiineja
  • nippu rucolaa
  • punasipulia
  • tilkka viinietikkaa

Valmistusohje

Keitä pasta lähes kypsäksi ja valuta vesi pois siitä. Leikkaa sipuli, tomaatti ja valkosipuli silpuksi ja kuullota niitä pannulla oliiviöljyssä. Sekoita pasta joukkoon ja sekoita niin, että se maustuu kauttaaltaan.

Lämmitä sardiinit nopeasti toisella pannulla. Lusikoi pastaa lautaselle ja nosta sardiinit sen päälle.

Pyöräytä rucolan ja punasipulirenkaiden sekoitusta tilkassa viinietikkaa ja koristele annos tällä salaatilla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.