Pastaa tomaattien ja oliivien kera

Tarjoile täysin vegetaarinen päivällinen tai tarjoile tämä kuten Italiassa, alkuruokana. Silloin reseptistä riittää kuudelle-kahdeksalle hengelle.

Neljälle

  • 4 annosta conchiglie-pastasimpukoita

Tomaattikastike

  • 1 prk tomaattimurskaa
  • 1 keltasipuli
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 2 tl sitruunamehua
  • suolaa ja jauhettua mustapippuria
  • 2 tomaattia

Tarjoiluun

  • mustia oliiveja
  • tuoreita basilikanlehtiä
  • raastettua parmesaania

Valmistusohje

1. Tomaattikastike: Paista sipuli öljyssä. Lisää tomaattimurska ja tomaattipyree. Kuumenna kiehuvaksi, alenna lämpöä ja keitä 20 minuuttia. Lisää sitruunamehu, mausta suolalla ja pippurilla. Viipaloi tomaatit ja lisää juuri ennen tarjoilua.

2. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan, kääntele kypsä pasta kastikkeeseen.

3. Ripottele päälle mustia oliiveja ja tuoreita basilikanlehtiä ennen tarjoilua. Tarjoile parmesaaniraasteen kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!