Mausteinen tomaattikastike
Tätä mausteista tomaattikastiketta voi tarjoilla niin kuumien kuin kylmienkin ruokien kera.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
Neljälle
- 1 prk kokonaisia tomaatteja
- 1 hienonnettu keltasipuli
- 1 puristettu valkosipulinkynsi
- ½ tl oreganoa
- ½ tl basilikaa ja persilja
- 1 tl cayennepippuria
- 1 rkl tomaattipyreetä
- 2 tl sokeria
- suolaa, pippuria
Valmistusohje
1. Kuumenna hieman öljyä tai voita kattilassa. Lisää hienonnettu sipuli ja valkosipuli, paista muutama minuutti ilman että ne saavat väriä.
2. Siivilöi tomaateista liemi, mutta säästä se. Hienonna tomaatit ja lisää sipuliseokseen. Lisää tomaattipyree ja yrtit. Paista muutama minuutti, lisää tomaattilientä kunnes kastike on sopivan paksuista.
3. Mausta suolalla, pippurilla ja sokerilla. Tarjoile kuumana tai kylmänä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"