Mausteinen tomaattikastike

Tätä mausteista tomaattikastiketta voi tarjoilla niin kuumien kuin kylmienkin ruokien kera.

Neljälle

  • 1 prk kokonaisia tomaatteja
  • 1 hienonnettu keltasipuli
  • 1 puristettu valkosipulinkynsi
  • ½ tl oreganoa
  • ½ tl basilikaa ja persilja
  • 1 tl cayennepippuria
  • 1 rkl tomaattipyreetä
  • 2 tl sokeria
  • suolaa, pippuria

Valmistusohje

1. Kuumenna hieman öljyä tai voita kattilassa. Lisää hienonnettu sipuli ja valkosipuli, paista muutama minuutti ilman että ne saavat väriä.

2. Siivilöi tomaateista liemi, mutta säästä se. Hienonna tomaatit ja lisää sipuliseokseen. Lisää tomaattipyree ja yrtit. Paista muutama minuutti, lisää tomaattilientä kunnes kastike on sopivan paksuista.

3. Mausta suolalla, pippurilla ja sokerilla. Tarjoile kuumana tai kylmänä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.