Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Mausteinen tomaattikastike

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tätä mausteista tomaattikastiketta voi tarjoilla niin kuumien kuin kylmienkin ruokien kera.

Neljälle

  • 1 prk kokonaisia tomaatteja
  • 1 hienonnettu keltasipuli
  • 1 puristettu valkosipulinkynsi
  • ½ tl oreganoa
  • ½ tl basilikaa ja persilja
  • 1 tl cayennepippuria
  • 1 rkl tomaattipyreetä
  • 2 tl sokeria
  • suolaa, pippuria

Valmistusohje

1. Kuumenna hieman öljyä tai voita kattilassa. Lisää hienonnettu sipuli ja valkosipuli, paista muutama minuutti ilman että ne saavat väriä.

2. Siivilöi tomaateista liemi, mutta säästä se. Hienonna tomaatit ja lisää sipuliseokseen. Lisää tomaattipyree ja yrtit. Paista muutama minuutti, lisää tomaattilientä kunnes kastike on sopivan paksuista.

3. Mausta suolalla, pippurilla ja sokerilla. Tarjoile kuumana tai kylmänä.

Tuoreimmat aiheesta

Tomaattikastike