Pastan valmistus pastakoneella
Makuja-kokki Veera Rusanen valmistaa pastaa itse pastakoneella. Tämä on perusohje yhdelle ruokailijalle. Jos haluat isomman annoksen lisää jauhoja ja kanamunia samassa suhteessa.
- Ruokavalio: Laktoositon, Kasvisruoka
Ainekset
- 100 g durumjauhoja
- 1 kananmuna
Valmistusohje
Mittaa jauhot kulhoon tai kasaksi pöydälle. Tee jauhoon kuoppa, riko kananmuna kuoppaa. Ala sekoittaa jauhoja kananmunaan kohti taikinan keskustaa. Sekoita jauhot ja kananmuna tasaiseksi.
Jos taikina on liian kuivaa, lisää vettä teelusikallinen kerrallaan. Vaivaa taikina huolella, käsin alustamiseen menee noin 15. minuutia.
Kääri pastataikina kelmuun ja anna levätä jääkaapissa vähintään puoli tuntia. Kauli pasta koneella ja leikkaa lasagnelevyiksi tai nauhaksi.
Valmistaessasi pastaa yleiskoneen lisälaitteella, seuraa käyttöohjeen reseptiä.
Keitä pasta reilusti al dente.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa