Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Perunaohukaiset perunamuusista

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämä on loistava tapa käyttää yli jäänyttä perunamuusia. Syö ohukaiset mielellään puolukkahillon tai paistetun pekonin kera. Käytä pieni kananmuna, jos sinulla on vähemmän kuin 5 dl perunamuusia.

Kahdelle

  • 5 dl perunamuusia
  • 1 kananmuna
  • suolaa
  • 1-2 rkl voita

Valmistusohje

1. Laita perunamuusi ja kananmuna kulhoon. Mausta suolalla ja sekoita hyvin.

2. Sulata 1 rkl voita isossa paistinpannussa. Laita ½ dl perunaseosta jokaiseksi ohukaiseksi pannuun. Litistä taikina paistinlastalla, tai muotoile paksummiksi. Paista kunnes ohukaiset ovat saaneet väriä, n. 3-4 minuuttia molemmin puolin.

3. Paistinpannun koosta ja perunaseoksen määrästä riippuen joudut ehkä paistamaan ohukaiset kahdessa erässä. Laita 1 rkl voita pannuun, ennen kuin paistat toisen erän. Tarjoile heti.

Tuoreimmat aiheesta

Perunamuusi