Perunaohukaiset perunamuusista
Tämä on loistava tapa käyttää yli jäänyttä perunamuusia. Syö ohukaiset mielellään puolukkahillon tai paistetun pekonin kera. Käytä pieni kananmuna, jos sinulla on vähemmän kuin 5 dl perunamuusia.
- Ruokavalio: Gluteeniton, Kasvisruoka
Kahdelle
- 5 dl perunamuusia
- 1 kananmuna
- suolaa
- 1-2 rkl voita
Valmistusohje
1. Laita perunamuusi ja kananmuna kulhoon. Mausta suolalla ja sekoita hyvin.
2. Sulata 1 rkl voita isossa paistinpannussa. Laita ½ dl perunaseosta jokaiseksi ohukaiseksi pannuun. Litistä taikina paistinlastalla, tai muotoile paksummiksi. Paista kunnes ohukaiset ovat saaneet väriä, n. 3-4 minuuttia molemmin puolin.
3. Paistinpannun koosta ja perunaseoksen määrästä riippuen joudut ehkä paistamaan ohukaiset kahdessa erässä. Laita 1 rkl voita pannuun, ennen kuin paistat toisen erän. Tarjoile heti.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku