Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Sudanilaiset maissiohukaiset

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Näiden maissilettujen ohje on Sudanista. Taikina täytyy sekoittaa yhteen jo päivää ennen ohukaisten paistamista. Huomaa, että lettutaikinan jauhot ovat tosiaan maissijauhoa, ei maissitärkkelystä.

Neljälle

  • 4 dl maissijauhoa
  • 1 maustemitta suolaa
  • 6 dl vettä
  • 3 rkl voita paistamiseen

Valmistusohje

1. Vatkaa yhteen jauhot ja suola ja puolet vedestä sileäksi taikinaksi. Vatkaa sitten loput vedestä joukkoon ja anna taikinan seistä viileässä seuraavaan päivään.

2. Kuumenna paistinpannu ja sulata hiukan voita siinä. Kaada pannulle taikinaa ja paista, kunnes lettu on hyytynyt, käännä se ja paista toinenkin puoli. Jatka taikinan loppuun asti. Nostele paistetut letut lämpimälle vadille ja tarjoile ne juuri paistettuina.

Tuoreimmat aiheesta

Suolaiset letut