Pastataikina
Tässä Kenwoodin järjestämän kilpailun voittajaresepti Makuja-kokki Maija Silvennoisen valmistamana. Kokeile vuohenjuustolla täytettyjä ravioleita tulisen tomaattikastikkeen kera.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
Pasta
- noin 6 dl durum-vehnäjauhoja
- 4 kananmunaa
- 1 tl suolaa
- 0,5 dl mietoa oliiviöljyä tai rypsiöljyä
Täyte
- kuoretonta vuohenjuustoa
- mieleisiä yrttejä
- suolalla maustettua vettä keittämiseen
Valmistusohje
Sekoita kaikki ainekset yleiskoneen kulhossa taikinakoukun avulla tasaiseksi taikinaksi. Vaivaa kahdesta kolmeen minuuttia, kunnes taikina on tasaista ja kimmoisaa. Lisää tarvittaessa tilkka vettä, jos taikina tuntuu liian kuivalta.
Kääri valmis taikina huolellisesti kelmuun ja nosta jääkaappiin noin puoleksi tunniksi. Murustele sillä välin vuohenjuusto ja mausta mieleiseksi esimerkiksi tuoreilla yrteillä.
Kaaviloi taikinasta kaksi levyä ja hahmottele toiselle levylle kantiltaan noin kolmen sentin neliöitä. Jaa täytettä neliöiden keskelle. Nosta toinen taikinalevy päälle ja leikkaa neliöt irti esimerkiksi taikinapyörällä. Painele vielä reunat hyvin kiinni.
Nostele raviolot runsaaseen kiehuvaan veteen ja keitä muutama minuutti kunnes raviolit ovat kypsiä. Keittoaika riippuu taikinan paksuudesta. Nosta valmiit raviolit reikäkauhalla kulhoon ja lisää joukkoon nokare voita.
Tarjoile raviolit välittömästi tulisen tomaattikastikkeen, juustoraasteen, raikkaan salaatin ja patongin kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Marry Me -kana – paras broilerikastike puolessa tunnissa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"